Šimek opouští San Jose a míří do Detroitu. Red Wings ho získali za útočníka Kostina

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Šimek opouští San Jose a míří do Detroitu. Red Wings ho získali za útočníka Kostina
Radim Šimek byl ze San Jose vyměněn do Detroitu.
Radim Šimek byl ze San Jose vyměněn do Detroitu.Profimedia
Obránce Radim Šimek (31) bude v NHL hájit barvy Detroitu. Red Wings ho získali ze San Jose za ruského útočníka Klima Kostina (24), navrch obdrželi také volbu v sedmém kole letošního draftu, kterou již dříve dostali Sharks od New Jersey.

Šimek odehrál dosud celou sezonu v AHL za farmářský tým San Jose Barracuda a začátkem února se stal pátým kapitánem v jeho historii. Ve 40 zápasech si připsal 16 bodů za čtyři góly a 12 asistencí.

V zámoří působí držitel bronzu z předloňského mistrovství světa ve Finsku už od roku 2017, kdy se dohodl se San Jose jako volný hráč. V NHL má na kontě 209 odehraných utkání, v nichž zaznamenal 29 bodů za sedm branek a 22 nahrávek. V sezoně 2018/19 byl v Sharks zvolen nováčkem roku.

Po skončení probíhajícího ročníku vyprší mladoboleslavskému rodákovi čtyřletý kontrakt na devět milionů dolarů, může se stát nechráněným volným hráčem. Na seznamu volných hráčů se ocitl již v říjnu, aby mohl být poslán do farmářského týmu.

Stalo se tak poté, co Šimek prožil nešťastný začátek sezony. Hned v prvním přípravném utkání na konci září se zranil a start ročníku elitní soutěže strávil na marodce. Do kádru jednoho z nejhorších celků současné NHL se pak už neprobojoval.

Další výměny a spekulace v NHL