Skvělý kluk do kabiny, každý den s úsměvem na tváři, chválí Hertla hvězdný Eichel

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Skvělý kluk do kabiny, každý den s úsměvem na tváři, chválí Hertla hvězdný Eichel
Hertl dosud celou kariéru působil v San Jose.
Hertl dosud celou kariéru působil v San Jose.AFP
Hokejový útočník Tomáš Hertl (30) by se měl v noci na úterý dočkat v NHL premiérového startu za tým Vegas Golden Knights, kam byl vyměněn před měsícem ze San Jose. Zámořským novinářům to řekl kouč obhájců Stanley Cupu Bruce Cassidy (58). Český centr od výměny až dosud nehrál kvůli rekonvalescenci po operaci kolena.

Dlouho očekávaný návrat má přijít na ledě Vancouveru, kde padne úvodní buly v úterý ve 4 hodiny ráno. "Cestuje s námi a pravděpodobně bude už hrát. Definitivní se však rozhodneme až v den utkání," uvedl Cassidy.

Přehled utkání Vancouver – Vegas (úterý, 04:00)

Hertl se už týden připravuje na ledě se zbytkem mužstva. Začal v bezkontaktním dresu, záhy ale začal trénovat naplno bez omezení. Pro mužstvo z Nevady bude vítanou posilou. Úřadující šampioni jsou sice v Západní konferenci na poslední postupové pozici, ale přes velké ambice stále nemají jistotu, že si zahrají play off.

"Je to skvělý a přátelský kluk do kabiny. Každý den s úsměvem na tváři. Už se moc těším, až ho uvidím hrát v našem dresu. Je velký, dobře si kryje kotouč, má dobré ruce a hokejové IQ. Vážně na nás udělal dojem," pochválil Hertla hvězdný útočník Jack Eichel.

Hertl se ještě během působení v San Jose, za které hrál od příchodu do NHL v roce 2013, podrobil operaci chrupavky v levém koleně. Se Sharks před dvěma lety podepsal osmiletý kontrakt na 65,1 milionu dolarů, letos byl ale před uzávěrkou přestupů vyměněn do Vegas.

Třicetiletý Hertl v této sezoně odehrál 48 zápasů a zaznamenal 15 branek a 19 přihrávek. Celkem má v NHL na kontě 712 utkání s bilancí 218 gólů a 266 asistencí. V play off přidal v 62 duelech 42 bodů (24+18).