V Bostonu začíná éra po Bergeronovi. Novým kapitánem Bruins bude Marchand

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

V Bostonu začíná éra po Bergeronovi. Novým kapitánem Bruins bude Marchand

Brad Marchand je novým kapitánem Bostonu.
Brad Marchand je novým kapitánem Bostonu. Profimedia
Novým kapitánem hokejistů Bostonu bude Brad Marchand (35). Zkušený útočník nahradí v této roli Patrice Bergerona (38), který v létě ukončil kariéru, v níž odehrál všech 19 sezon v NHL za Bruins. Bostonský klub oznámil jméno nového kapitána na svém webu.

Marchand bude "šéfovat" i čtyřem českým hokejistům. Bruins mají na soupisce kanonýra Davida Pastrňáka, další útočníky Pavla Zachu a Jakuba Lauka a obránce Jakuba Zbořila.

Marchanda čeká patnáctá sezona v NHL, v níž je celou dobu věrný Bostonu. S 947 odehranými zápasy je kanadský útočník osmý v klubové historii, s 372 góly mu patří šestá příčka, se 490 asistencemi je devátý a v produktivitě sedmý.

"Jsem nesmírně hrdý na Brada a na to, jaký se z něj stal hokejista," řekl generální ředitel Bruins Charlie Jacobs. "Patří k nám více než 15 let a měl příležitost učit se od skvělých lídrů Zdena Cháry a Patrice Bergerona. Je na tuto úlohu připravený a celý tým nakazí svou soutěživostí a houževnatostí," dodal. Slovenský obránce Chára byl kapitánem Bostonu v letech 2006 až 2020.

Program NHL