Hattrick jsem dal naposledy v 16 letech. Nejsem na to zvyklý, smál se netradiční střelec Vála

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Hattrick jsem dal naposledy v 16 letech. Nejsem na to zvyklý, smál se netradiční střelec Vála

Ondřej Vála řídil vítězství Dynama 5:1 nad Olomoucí.
Ondřej Vála řídil vítězství Dynama 5:1 nad Olomoucí.Profimedia
Obránce Ondřej Vála (25) se premiérovým hattrickem v kariéře podílel na výhře pardubických hokejistů nad Olomoucí 5:1. Český bek přitom nepatří mezi vyhlášené střelce, před pátečním zápasem měl na kontě jen 10 branek. Na Hané se mu ale extrémně dařilo.

"Hattrick jsem dal naposledy někdy v 16 letech v pardubické juniorce ještě pod panem Zadinou a panem Králem," řekl Vála novinářům po utkání. "Moje role v týmu je i nadále jasná a úplně jiná než dávat góly. Hraju tady už nějakou dobu, zlepšuje se má pozice i čas na ledě. To pomůže každému hráči na sebevědomí," podotkl.

Vála působí v extraligovém týmu Dynama od sezony 2020/21. V aktuálním ročníku dal pět branek, už nyní tak překonal svou bilanci z minulé sezony nejvyšší soutěže.

"Nejsem úplně zvyklý dávat tolik gólů. První dva góly byly trochu se štěstím a na ten třetí už jsem si věřil. Snažím se hodně střílet, gólman vůbec nic neviděl a v takovém případě to tam občas propadne," řekl Vála, který v dosavadních 17 zápasech nasbíral osm kanadských bodů.

Válův výkon ocenil trenér Václav Varaďa. "Ondra odehrál dobrý zápas. Mohl dát dokonce čtyři góly, ale samostatný nájezd vyřešil jako obránce. S knírem možná působil jako někdo jiný, ale dnes to byl jeho večer," řekl pardubický kouč. S knírem nastoupilo několik hráčů Dynama na podporu charitativní akce Movember.

Vála poukázal i na spoluhráče, kteří se na jeho gólech podíleli. "Kluci pro mě udělali před bránou spoustu práce. V dnešní době je těžké dát gól od modré čáry, když brankář vidí. Nejde to bez toho, aby tam před ním někdo stál nebo projel a ztížil mu výhled," uvedl.

Olomouc – Pardubice 1:5