Mladá Boleslav oznámila změny ve vedení, sportovním ředitelem se stal Vlasák. Král zůstává

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Mladá Boleslav oznámila změny ve vedení, sportovním ředitelem se stal Vlasák. Král zůstává
Trenéra Richarda Krále (na fotografii) doplnil na mladoboleslavské misi asistent David Havíř.
Trenéra Richarda Krále (na fotografii) doplnil na mladoboleslavské misi asistent David Havíř.Profimedia
Hokejisty Mladé Boleslavi povede v příští extraligové sezoně jako hlavní trenér Richard Král (53), jehož asistentem bude David Havíř (49). U týmu tak končí Václav Pletka (44) a vrací se k mládeži. Novým sportovním ředitelem se stal Tomáš Vlasák (49), jenž do středočeského klubu přišel z Plzně. Bruslaři složení realizačního týmu a úpravy v managementu oznámili na svém webu.

Král přišel do Mladé Boleslavi loni v listopadu, tehdy nahradil odvolaného Jiřího Kalouse. S týmem se sice dokázal vyhnout baráži, do předkola play off ale nepostoupil. Přesto se jeho pokračování ve funkci očekávalo a oficiálně ho klub oznámil až dnes.

"Máme za sebou dvě více či méně nepovedené sezony a tlak na to, abychom byli zase tam, kam podle nás patříme, bude velký. Od nás samotných, ale i našich fanoušků. Jsme přesvědčeni, že to tato trenérská dvojice zvládne," uvedl generální manažer Jan Tůma.

Stejně tak bylo prakticky jisté, že novým sportovním ředitelem se stane Vlasák, který po sezoně skončil v Plzni. V klubu bude pokračovat i Martin Ševc, jenž Vlasákovu pozici doposud zastával. Nově se stal sportovním manažerem.

"Angažováním Tomáše Vlasáka posilujeme sportovní pozice v našem klubu. Oba vědí, co tahle práce obnáší a co je třeba dělat pro úspěch. Věříme, že vytvoří silný tandem," řekl Tůma na adresu dvojice manažerů a bývalých úspěšných hokejistů.