Není čas na sebelítost nebo smutek, jede se dál, burcuje liberecký Jelínek

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Není čas na sebelítost nebo smutek, jede se dál, burcuje liberecký Jelínek

Petr Jelínek se postaral o vyrovnávací trefu.
Petr Jelínek se postaral o vyrovnávací trefu.Profimedia
Hořký konec měl pro hokejisty Liberce třetí zápas čtvrtfinále play off s Hradcem Králové. Bílí Tygři v utkání po úvodní brance Radovana Pavlíka (25) dlouho prohrávali, zásluhou trefy Petra Jelínka (38) z 59. minuty ale dostali zápas do prodloužení. To však nemělo dlouhého trvání, když druhý bod v sérii zajistil Mountfieldu již po 37 vteřinách nastavení v přesilové hře Aleš Jergl (28).

Liberec – Mountfield HK 1:2p

"Zápas už jsem vypustil z hlavy. V play off není čas na nějakou sebelítost nebo velký smutek. Zkrátka jsme prohráli zápas a jede se dál. V první třetině jsme byli lehce zaskočení, nešly nám moc nohy. Od druhé třetiny jsme se ale zvedli a zápas byl hodně vyrovnaný. S Hradcem jsou všechny zápasy velmi vyrovnané. Je to o jednom dvou gólech, zkrátka válka," řekl Jelínek novinářům.

Bílí Tygři museli v utkání znovu dotahovat náskok soupeře a v součtu se zápasy předkola play off inkasovali jako první již v sedmém utkání v řadě. "Asi už to není náhoda a upozorňujeme se na to. Asi už ale nebudeme, protože vždy když si to řekneme, tak stejně dostaneme gól," podotkl Jelínek.

"Není to samozřejmě úplně příjemné, když musíte pokaždé dotahovat, a navíc to bere síly. Nicméně průběh zápasu není až tak důležitý, podstatný je výsledek na konci utkání. Teď jsme dvakrát prohráli, ale zítra se začíná zase od nuly a budeme chtít vyhrát a sérii vyrovnat," prohlásil kapitán Bílých Tygrů.

Liberec marně dobýval branku Matěje Machovského a dlouho na něho nemohl najít recept. Až na konci třetí části pomohla přesilovka a 71 vteřin před závěrečnou sirénou poslal zápas do prodloužení odchovanec pražské Slavie.

"V play off většinou přesilovky a oslabení rozhodují a dnes se to znovu potvrdilo. Byla to docela nepřehledná situace, kdy se po naší střele odrazil kotouč před branku a já jsem se ho snažil jen nějak došťouchnout. Ani jsem sám nevěděl, že puk je v brance. Kdyby fanoušci nezačali křičet, tak ani nevím, že jsem dal gól," popsal svou druhou trefu ve vyřazovacích bojích mistr extraligy s Libercem z roku 2016.

V utkání tradičně prokázal svou extratřídu na vhazování. Vyhrál jich dvanáct ze čtrnácti. Klíčové buly před rozhodující trefou Mountfieldu ale proti Lukáši Cingelovi prohrál.

"Zrovna jsem nad tím přemýšlel, že to bylo asi první buly, které jsem v oslabení a možná celém zápase prohrál. Bohužel z toho zrovna padl rozhodující gól. To k tomu ale patří, je to sport," řekl zkušený útočník.

V dalším zápase bude jeho tým na rozdíl od soupeře pod tlakem. "Nějakou malou psychickou výhodu asi mohou mít. Vyhráli utkání v prodloužení a v sérii vedou 2:1 na zápasy. Není to ale vůbec rozhodující, všechny zápasy byly extrémně vyrovnané. Musíme dostávat více puků na branku a tlačit se do ní, být důraznější. Přijde mi, že hrajeme hodně okolo a po rozích a nedostáváme tak soupeřovy brankáře pod tlak, jak bychom chtěli," dodal Jelínek..

Více o dalším zápase Liberec – Mountfield HK