Hráli jsme pod naše možnosti. Musíme se lépe připravit, řekl trenér Neapole Spalletti

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Hráli jsme pod naše možnosti. Musíme se lépe připravit, řekl trenér Neapole Spalletti

Luciano Spalletti po boku kolegy Simene Inzaghiho.
Luciano Spalletti po boku kolegy Simene Inzaghiho.Profimedia
Neapolští fotbalisté podle trenéra Luciana Spallettiho (63) při porážce 0:1 s Interem Milán ve šlágru italské ligy podali výkon, který neodpovídá jejich obvyklé herní i fyzické kvalitě. Kouč lídrů tabulky po první prohře v sezoně Serie A plánuje zlepšit tréninky.

Neapol na stadionu Interu nedokázala odpovědět na branku Edina Džeka z 56. minuty a zaváhala po sérii 11 vítězství. Spallettiho svěřenci po 16 kolech vedou italskou ligu o pět bodů před úřadujícím mistrem AC Milán.

"Pravděpodobně budeme muset trénovat lépe, než jsme trénovali dosud. Hráli jsme pod naše možnosti, což je evidentně moje chyba. Musíme se lépe připravit, abychom našli formu a fyzičku. Uvidíme, co se stane v dalších utkáních," řekl Spalletti v televizním rozhovoru.

"Neměli jsme na míči obvyklou kvalitu. Vždy to bylo z naší strany trochu pomalé a předvídatelné. Nedokázali jsme najít prostor za záložníky soupeře. Mohli jsme udělat více," doplnil bývalý trenér Interu.

Současný kouč milánského celku Simone Inzaghi označil vítězství za velkou vzpruhu pro čtvrté mužstvo tabulky. "Neapol byla posledním týmem v top evropských ligách bez porážky, takže nám tahle výhra hodně zvýší sebevědomí," prohlásil Inzaghi. "Jsem velmi hrdý na kluky, protože si na hřišti vzájemně pomáhali. Byla radost je sledovat, podali skvělý výkon pro fanoušky," přidal bývalý útočník.

Pochválil bosenského veterána Džeka, jenž zaznamenal sedmý ligový gól v ročníku. "Jsme společně v Interu rok a půl. Hraje velmi dobře, má techniku, sílu i další kvality," ocenil Inzaghi bývalého útočníka Teplic, Wolfsburgu, Manchesteru City nebo AS Řím. "Vím, že je mi šestatřicet, ale chci pořád hrát na nejvyšší úrovni. Tajemství je v tvrdé práci, bez ní se nikde neobejdete," dodal Džeko.

Přehled utkání Inter – Neapol 1:0

Pořadí na čele Serie A
Pořadí na čele Serie ALivesport