Návrat Serie A: AC porazil Salernitanu s debutujícím Ochoou, Neapol poprvé prohrála

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Návrat Serie A: AC porazil Salernitanu s debutujícím Ochoou, Neapol poprvé prohrála
Aktualizováno
Návrat Serie A: AC porazil Salernitanu s debutujícím Ochoou, Neapol poprvé prohrála
Návrat Serie A: AC porazil Salernitanu s debutujícím Ochoou, Neapol poprvé prohrálaAFP
Sedmnáct dnů po skončení mistrovství světa se kompletním 16. kolem vrátila Serie A. Úřadující italský mistr AC Milán se vítězstvím 2:1 v Salernitaně, za níž si odbyl debut mexický brankář Guillermo Ochoa (37), přiblížil na pět bodů vedoucí Neapoli. Ta mu mohla opět odskočit, jenže ve šlágru na San Siru v souboji s Interem padla 0:1 a připsala si první porážku v sezoně. Tápající Sampdoria vyhrála 2:1 na půdě Sassuola a Juventus vydoloval vítězství v Cremonese. K vidění byly i čtyři remízy.

Salernitana – AC Milán 1:2

Držitel mistrovské trofeje z loňského ročníku vstoupil do zápasu skvěle a už v 15. minutě vedl o dva góly. Rossoneri tak vůbec nešetřili veterána v bráně soupeře Ochou, jenž Granatu v zimě posílil po necelých čtyřech sezonách v domovském Mexiku. Účastník pěti světových šampionátů podržel v utkání nové spoluhráče několika kvalitními zákroky, zároveň se však chybným vyběhnutím podílel na úvodní trefě Rafaela Leaa.

Sassuolo – Sampdoria 1:2

Sampdorii dal ve 25. minutě naději na teprve druhé vítězství v sezoně Manolo Gabbiadini, jenž povedenými nůžkami z bezprostřední blízkosti překonal Andreu Consigliho. Modrobílí pak bleskově navýšili vedení na rozdíl dvou branek, na což Neroverdi dokázali zareagovat pouze proměněnou penaltou ofenzivního pilíře Domenica Berardiho, jenž se v základní sestavě objevil vinou vleklého zranění poprvé od 30. srpna.

Spezia – Atalanta 2:2

Spezia až do 77. minuty zejména zásluhou M’Baly Nzoly vedla nad Atalantou o dva góly, angolský útočník na úvodní gól Emmanuela Gyasiho nahrál a druhý sám vstřelil. Jednalo se o jeho již osmou branku sezony a na první místo tabulky střelců mu schází jediný zásah. Tým z Bergama nicméně v závěru odvrátil čtvrtou porážku v řadě, když v nastavení srovnal Mario Pašalič. Chorvatský záložník tím rozradostnil i odchovance Zbrojovky Lukáše Vorlického, jenž se objevil na lavičce hostů.

FC Turín – Verona 1:1

Na konci ospalé první půle otevřel skóre hlavou téměř dvoumetrový útočník hostů Milan Djurič, pro kterého to byla premiérová trefa po letním příchodu ze Salernitany. Domácí s Davidem Zimou na lavičce se v souboji s posledním celkem tabulky následně zmohli jen na vyrovnání, které jim zajistil přesnou trefou zpoza vápna ruský útočník Aleksej Mirančuk. Hellas se tak radoval z teprve čtvrtého bodového zisku v sezoně, ten předcházející přitom zaznamenal přesně před čtyřmi měsíci.

AS Řím – Boloňa 1:0

V Říme se o zisk všech bodů pro domácí postaral vyhlášený exekutor penalt Lorenzo Pellegrini, jenž se z bílého puntíku nemýlil už v šesté minutě. Kapitán Vlků se v domácím prostředí prosadil v ligovém klání poprvé od března. Svěřenci Josého Mourinha, který středeční zápas proseděl na tribuně kvůli karetnímu trestu, se tak posunuli o krok blíže k příčkám zaručujícím Ligu mistrů.

Lecce – Lazio 2:1

Lecce dalším tříbodovým ziskem navázalo na dva po sobě jdoucí triumfy ze závěru podzimní části sezony. Orly poslal do vedení už ve 14. minutě Ciro Immobile, jenž vstřelil 189. ligovou branku. Oficiálně tak předčil například Alessandra Del Piera a osamostatnil se na deváté pozici historicky nejlepších kanonýrů italské nejvyšší soutěže. Domácí však po změně stran nastartoval k obratu Brazilec Gabriel Strefezza, jenž se trefil poprvé od začátku října, kdy skóroval proti AS Řím.

Cremonese – Juventus 0:1

Juventus, jehož řady na konci listopadu opustilo kompletní vedení včetně Pavla Nedvěda, se musel vypořádat s množstvím absencí a na výkonu na hřišti Cremonese to bylo dlouho znát. Rozhodující moment utkání nakonec přišel až v 91. minutě, kdy se trefil Arkadiusz Milik. Jediný gól stačil Staré dámě k tříbodovému zisku i díky smůle na straně soupeře, kterého od skórování několikrát dělilo pouze pár centimetrů.

Fiorentina – Monza 1:1

Ve Florencii otevřel skóre v 19. minutě tvrdou střelou pod břevno brazilský útočník Arthur Cabral, na jehož gól odpověděl po změně stran obdobně prudkým projektilem jeho krajan Carlos Augusto. Monza tak prolomila sérii tří prohraných venkovních zápasů. Misky vah nedokázal překlopit ve prospěch domácích ani český reprezentant Antonín Barák, jenž odehrál 79 minut.

Inter – Neapol 1:0

Vášniví fanoušci na San Siru byli svědky výhry domácího Interu, který si poradil s lídrem tabulky z Neapole 1:0. Nerazzurri si v první půli v čele s Romelem Lukakem vytvořili několik nebezpečných šancí, úspěšný však byl až po výměně stran v 56. minutě Edin Džeko. Neapol tak zaznamenala premiérovou prohru v ligové sezoně, na vrcholu tabulky ji však od druhého AC stále dělí pět bodů.

Udinese – Empoli 1:1

V Udinese poslal v úvodu do vedení hosty mladík Tommaso Baldanzi, pro kterého se jednalo o třetí trefu v nejvyšší soutěži v kariéře. Alespoň bod pro Bianconeri zařídil v 70. minutě Roberto Pereyra. Na tříbodový zisk tak bíločerní čekají již od začátku října, kdy se jim podařilo triumfovat ve Veroně.

Aktuální tabulka Serie A
Aktuální tabulka Serie ALivesport