Islanders si pojistili gólmanskou jedničku Sorokina na osm let, podepsal i Varlamov

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Islanders si pojistili gólmanskou jedničku Sorokina na osm let, podepsal i Varlamov

Sorokin má po prodloužení s Islanders smlouvu na devět let.
Sorokin má po prodloužení s Islanders smlouvu na devět let.nhl.com
New York Islanders si pojistili na dlouhou dobu služby ruských gólmanů Ilji Sorokina (27) a Semjona Varlamova (35). Týmová jednička Sorokin má před sebou ještě rok ze tříleté smlouvy na 12 milionů dolarů, pak mu začne platit až do roku 2032 v sobotu uzavřený osmiletý kontrakt na 66 milionů dolarů. Varlamovovi vypršela čtyřletá smlouva na 20 milionů dolarů a upsal se na další čtyři roky za 11 milionů dolarů.

Sorokin má za sebou vynikající sezonu, po níž byl poprvé mezi třemi finalisty na Vezinovu trofej pro nejlepšího brankáře ligy. V 62 utkáních základní části vychytal 31 výher, v průměru inkasoval 2,34 gólu na zápas a měl úspěšnost zákroků 92,4 procenta. S šesti vychytanými nulami byl nejlepší v soutěži. Z gólmanů s aspoň 20 starty měl třetí nejvyšší úspěšnost zákroků a šestý nejnižší průměr.

Varlamov mu kryl záda a nastoupil do 23 zápasů. Vychytal 11 vítězství, měl průměr 2,7, úspěšnost 91,3 procenta a dvakrát udržel čisté konto.

Zůstávají také 30letý obránce Scott Mayfield či o tři roky mladší švédský útočník Pierre Engvall, kteří podepsali sedmileté kontrakty. Mayfield, jenž působí v Islanders od své debutové sezony 2013/14, vydělá celkem 24,5 milionu dolarů. Engvall, jenž přišel během uplynulého ročníku z Toronta, si přijde na 21 milionů dolarů.

Další přestupy a spekulace v NHL