Italka Giorgiová triumfovala na turnaji v Méridě a slaví čtvrtý titul

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Italka Giorgiová triumfovala na turnaji v Méridě a slaví čtvrtý titul

Giorgiová si ve finále poradila se Švédkou Petersonovou.
Giorgiová si ve finále poradila se Švédkou Petersonovou.Profimedia
Premiérový ročník turnaje WTA 250 v mexické Méridě vyhrála Camila Giorgiová (31). Zkušená Italka ve svém jubilejním 10. finále porazila 7:6, 1:6, 6:2 Švédku Rebeccu Petersonovou (27) a získala 4. titul.

Camila Giorgiová od loňského června, kdy si zahrála semifinále v Eastbourne, jen dvakrát vyhrála dva zápasy po sobě. Na vině byly i zdravotní potíže, po US Open tři měsíce nehrála kvůli bolestem paty a na kurty se vrátila až na začátku nové sezony. Letos měla na kontě jen tři vítězství a na dvou ze čtyř akcí skončila v kvalifikaci. 

Italka ožila až v Mexiku na novém turnaji WTA 250 v Méridě, kde vyřadila i tři nasazené hráčky. Majar Šarífovou z Egyptu, Američanku Sloane Stephensovou, proti které dokonce poprvé v kariéře vyhrála zápas 6:0, 6:0, českou tenistku Kateřinu Siniakovou a po roce a půl postoupila bez ztráty setu do finále.

V něm si Giorgiová poradila 7:6, 1:6, 6:2 se švédskou kvalifikantkou Rebeccou Petersonovou. První set získala po obratu z 3:5, rozhodující dějství pak otočila z 0:2 a zápas ukončila ziskem šesti her v řadě. Bývalá 26. hráčka světa soupeřku přestřílela na vítězné údery 40-23 a ve čtvrtém vzájemném střetnutí potřetí vyhrála.

Rodačka z Maceraty ve svém jubilejním 10. finále vybojovala 4. titul. Navázala na triumfy z trávy v Hertogenboschi 2015, haly v Linci 2018 a betonu v Montréalu 2021, kde na podniku WTA 1000 slavila svou nejcennější trofej. 

Přehled zápasu Giorgiová – Petersonová 7:6,1:6,6:2

Petersonová hrála finále potřetí v kariéře a poprvé mimo Čínu. Poprvé v něm prohrála, v roce 2019 triumfovala v Nanchangu i v Tianjinu. Navzdory porážce se vrátí do TOP 100.

Obě finalistky zůstávají v Mexiku, kde se představí na dalším podniku WTA 250 v Monterrey. Giorgiová začne proti rumunské kvalifikantce Gabriele-Eleně Ruseové, Petersonovou na úvod čeká Italka Elisabetta Cocciarettová.