Je to hodně smutné období, to nejhorší, uvedl Neymar. Bude spoléhat na podporu rodiny a přátel

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Je to hodně smutné období, to nejhorší, uvedl Neymar. Bude spoléhat na podporu rodiny a přátel
Neymara čeká další dlouhá rekonvalescence.
Neymara čeká další dlouhá rekonvalescence.Profimedia
Nejhorší období prožívá podle svých slov fotbalista Neymar (31). Brazilský útočník si v úterním kvalifikačním utkání v Uruguayi o postup na mistrovství světa 2026 přetrhl přední zkřížený vaz a utrhl meniskus v levém kolenu. V tomto kalendářním roce ho čeká už druhá operace. Se svými pocity se svěřil na Instagramu.

"Je to hodně smutné období, to nejhorší. Vím, že jsem silný, ale tentokrát budu potřebovat rodinu a přátele ještě víc. Není snadné prodělat zranění a operaci, navíc když si tím vším musíte znovu projít po čtyřech měsících rekonvalescence," uvedl Neymar.

V březnu podstoupil operaci pravého kotníku, kvůli čemuž pro něj předčasně skončila minulá sezona. V srpnu přestoupil z Paris St. Germain do Al Hilalu. Saúdskoarabský klub za něj zaplatil 90 milionů eur (přes 2,2 miliardy korun), což je rekord tamní ligy.

Kvůli potížím s kotníkem nastoupil Neymar za nový tým až v září. Před současným zraněním stihl v jeho dresu odehrát pouze pět soutěžních zápasů s bilancí jednoho gólu a tří asistencí.

Neymar je stále nejdražším fotbalistou historie. V roce 2017 přestoupil z Barcelony do Paříže za 222 milionů eur (5,8 miliardy korun). Za brazilskou reprezentaci dal rekordních 79 gólů, o dva více než legendární Pelé.