Je to pro nás cenné vítězství, teď už půjde do tuhého, řekl Řepík po porážce Hradce

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Je to pro nás cenné vítězství, teď už půjde do tuhého, řekl Řepík po porážce Hradce

Michal Řepík ocenil po výhře diváky.
Michal Řepík ocenil po výhře diváky.Profimedia
Poosmé za sebou si mohli hokejisté pražské Sparty užívat atmosféru v domácí O2 areně před návštěvou přes deset tisíc fanoušků a s průměrem 10 837 diváků na zápas Pražané vytvořili nový extraligový rekord v základní části. Kapitán Michal Řepík (34) byl po výhře nad Hradcem Králové 3:2 vděčný za jejich podporu a už vyhlíží play off, na které je podle něj tým dobře připraven.

"Jsem rád, máme fantastické diváky. Chodí ve velkém počtu. Zase jsme zvýšili rekord, což je bomba. Teď už půjde do tuhého. Já doufám, že budou chodit ještě ve větším počtu, udělají tady vynikající kulisu a budou nám pomáhat a poženou nás za vítězstvím," řekl Řepík.

Sparta po dvou sezonách, kdy návštěvnost poznamenala koronavirová pandemie, překonala v návštěvnosti svůj průměr 10 330 fanoušků na zápas ze sezony 2019/20. Proti Hradci Králové před 10 645 fanoušky rozuzlil zápas v čase 52:35 v přesilové hře pěti proti třem právě Řepík, který 25. trefou v sezoně ponechal Spartu ve hře o druhé místo.

K tomu by potřebovala v neděli v Brně proti Kometě získat o dva body více než Vítkovice v Liberci. Druhé místo znamená účast v nadcházejícím ročníku Ligy mistrů a výhodu domácího prostředí i pro případné semifinále play off.

"Je to pro nás cenné vítězství. Na konci tam byly výborné bloky a je to dobré před play off," pochvaloval si Řepík. "První třetina od nás nebyla tak dobrá. Hradec byl daleko lepší, než jsme byli my. Ve druhé třetině jsme se zvedli."

Od té doby už byl Řepík spokojený, "Výkon už měl parametry a říkali jsme si, že musíme začít hrát hokej jako v play off. Oni s tím přišli v první třetině a fakt hráli dobře. My jsme se jim pak vyrovnali i v té tvrdosti. Je hezké to vidět, že takhle bojujeme za sebe a jsme připravení na play off," podotkl Řepík.

Byl rád, že jeho tým udržel i nervy na uzdě. Těžil z toho v rozhodující chvíli. Francouzský útočník Mountfieldu Jordann Perret po tvrdém zákroku Davida Němečka dostal dvě minuty navíc za vyprovokování bitky vedle pětiminutového trestu, který dostal společně se sparťanským aktérem Ondřejem Miklišem. Když pak navíc fauloval Kevin Klíma, domácí to potrestali.

Tabulka Tipsport extraligy.
Tabulka Tipsport extraligy.Livesport

"To jim vlastně prohrálo zápas. My jsme dali v pět na tři. Jsem rád, že se nám to taky povedlo dát v přesilovce, protože předtím jsme jich měli dost a neproměnili jsme je," uvedl Řepík, jehož střela z levého kruhu zapadla do protějšího horního rohu branky Matěje Machovského.

"Sob (Vladimír Sobotka) mi to tam hodil, byl jsem lehce v záklonu a podebral jsem to. Trošku jsem si zahrál na Tondu Panenku a jsem rád, že to tam nakonec zaplachtilo a skončilo to tam," dodal Řepík.

Přehled utkání Sparta Praha – Hradec Králové 3:2