Jeden z nejdražších v historii. Chelsea si pořídila obránce Fofanu, smlouva na sedm let

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Jeden z nejdražších v historii. Chelsea si pořídila obránce Fofanu, smlouva na sedm let

Jeden z nejdražších v historii. Chelsea si pořídila obránce Fofanu, smlouva na sedm let
Jeden z nejdražších v historii. Chelsea si pořídila obránce Fofanu, smlouva na sedm letChelsea FC
Je to tady. Očekávané se stalo skutečností. Londýnská Chelsea už delší dobu pokukovala po posile do defenzivy a nejčastěji skloňované jméno na Stamford Bridge bylo Wesley Fofana (21). Francouzský stoper nakonec k Blues zamíří z Leicesteru za astronomických 75 milionů liber (asi 2,1 miliardy korun), což ho staví do role jednoho z nejdražších obránců ve fotbalové historii.

Chelsea ve středu oznámila, že s blížícím se koncem přestupového období přivádí posilu do středu obrany. Klub tak potvrdil to, co se již delší dobu očekávalo. Francouzský obránce, který do Premier League přišel v roce 2020 ze Saint-Étienne, podepsal s londýnským klubem smlouvu na sedm let.

Blues za talentovaného stopera zaplatili 70 milionů liber, přičemž dalších 5 milionů liber doplatí v případných bonusech, čímž se dostává do "drahé" společnosti Harryho Maguira, Matthijse de Ligta či Virgila van Dijka.

Oba kluby našly shodu v jednání až na čtvrtý pokus, předchozí nabídky Chelsea se údajně pohybovaly mezi 60 a 70 miliony liber. Touha francouzského obránce, který si přestup do hlavního města mimo jiné vynutil nedostavováním se na tréninky, však byla silnější než Leicester.

Fofana už o víkendu nebyl součástí sestavy Lišek, které zavítaly právě na Stamford Bridge. Chelsea doma dominovala a i přes hru v početním oslabení zvítězila 2:1.

"Poslední dva dny pro mě byly opravdu důležité a jsem velmi šťastný. Dnes ráno jsem trénoval s týmem, je to jako sen. Jsem nadšený, že mohu začít hrát zápasy pro fanoušky a za tak skvělý klub," uvedl Fofana po dokončení transferu pro web svého nového zaměstnavatele.

"Jsem tu, abych vyhrával trofeje – Ligu mistrů, Premier League, FA Cup, Carabao Cup, prostě všechno. Přišel jsem sem vyhrávat a klub je nastavený tak, aby získával trofeje. Jsem tu, abych v tom pokračoval," dodal rodák z Marseille.

Své si k nákladnému přestupu řekl i předseda představenstva Chelsea Todd Boehly: "Wesley je nesmírně talentovaný obránce, který už v mladém věku prokázal své kvality v Premier League."

"Jsme rádi, že se nám podařilo přivést do Chelsea jeden z nejzajímavějších evropských talentů a ještě více tak posílit naší defenzivu. A to jak pro tuto sezónu, tak pro mnoho dalších," dodal nový šéf Blues a poukázal na fakt, že nová akvizice podepsala smlouvu na sedm let.

Fofana odletěl v sobotu do USA, aby se podrobil lékařské prohlídce. Pokud se nestane nic neočekávaného, fanoušci Chelsea jej budou moct už o víkendu vidět v modrém dresu. A třeba svým výkonem hned přispěje k bodovému zisku, který londýnský klub po poslední porážce 1:2 se Southamptonem nutně potřebuje.