Karabach –⁠ Plzeň. Jemelka: Oraniště, nechutné počasí a kvalitní soupeř

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Karabach –⁠ Plzeň. Jemelka: Oraniště, nechutné počasí a kvalitní soupeř

Karabach –⁠ Plzeň. Jemelka: Oraniště, nechutné počasí a kvalitní soupeř
Karabach –⁠ Plzeň. Jemelka: Oraniště, nechutné počasí a kvalitní soupeřProfimedia
Sotva přestoupil z Olomouce, naskočil do zápasového kolotoče. V sobotu odehrál Václav Jemelka (27) celý vítězný zápas proti Hradci (2:1) a ve středu plnou porci minut v Baku proti Karabachu (0:0) Plichta na úvod play off Ligy mistrů podle něj dává Plzni velkou šanci do domácí odvety. Rovněž ocenil, jak úřadující čeští šampioni zápas v náročných podmínkách odpracovali.

"Myslím, že výsledek nám dává velkou šanci do odvety. Dneska jsme to tady vybojovali. Opravdu těžké podmínky, počasí bylo nechutné a soupeř kvalitní," řekl Jemelka novinářům. "Ale myslím, že jsme se s tím vypořádali dobře, fakt jsme to odmakali a jsem hrdý na celý tým," doplnil reprezentant.

Obvykle hraje stopera, proti Karabachu ho kouč Michal Bílek nasadil na levou stranu obrany. "Dozvěděl jsem se to už v úterý, kdy mi trenér řekl, že půjdu na levého beka. Je to trošku jiná pozice než stoper, ale musím si s tím poradit. Jsem strašně rád, že mě trenér zařadil do základní sestavy. Snažil jsem se to odmakat i na této pozici, musím se s tím srovnat. Myslím, že to bude zápas od zápasu lepší, jestli tam budu nastupovat."

Výsledky úvodních zápasů play off Ligy mistrů

Viktorii ztěžovala situaci i nepříliš kvalitní hrací plocha. "Včera, když jsme přijeli, tak hřiště vypadalo nádherně, ale hned po tréninku šlo vidět, že se to bude hodně trhat a bude to hodně zničené. Dnes už po 30 minutách z toho bylo skoro oraniště. Těžký terén. Třeba když si dával Mosky (Jhon Mosquera) dlouhý míč do běhu, tak bylo vidět, že hrabe. Ale na to se musíme připravit a nemůžeme se na to vymlouvat," prohlásil Jemelka.

Bouřlivá atmosféra na stadionu s více než 31 tisíci diváky ho nerozhodila. "My jsme se připravovali, že tady nebude slyšet. Ale nebylo to zas tak hrozné, jak jsou tribuny daleko, tak to slyšet šlo. Komunikovali jsme dobře, zajišťovali jsme se a v tom problém nebyl," přiblížil. "Když jsme vyběhli na rozcvičku, tak nás hnedka vypískali, ale samozřejmě s tím jsme počítali. Já osobně to tolik nevnímal, soustředil jsem se na zápas a byl do něj vtažený," dodal olomoucký odchovanec.

Plzeňští sehrají domácí odvetu příští úterý ve vyprodané Doosan Areně, kde si pokusí zajistit historicky čtvrtou účast ve skupině Ligy mistrů. Západočechům však bude chybět lídr obrany a kapitán Lukáš Hejda kvůli trestu za tři žluté karty v kvalifikaci. "Budou nás hnát naši fanoušci. Já se na ně moc těším a doufám, že to doma společnými silami zvládneme."