Karabach – Plzeň 0:0: Viktorii zajistil nadějnou remízu do odvety famózní Staněk

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Karabach – Plzeň 0:0: Viktorii zajistil nadějnou remízu do odvety famózní Staněk

Aktualizováno
Karabach – Plzeň 0:0: Viktorii zajistil nadějnou remízu do odvety famózní Staněk
Karabach – Plzeň 0:0: Viktorii zajistil nadějnou remízu do odvety famózní StaněkTwitter FC Viktoria Plzeň
Plzeň vstoupila do play off Ligy mistrů venkovní remízou 0:0 s Karabachem. V Baku byl obzvláště v prvním poločase k vidění svižný fotbal s šancemi na obou stranách, víc jich ale měli domácí. Ti ve druhé části českého mistra zatlačili, Viktorii ale udržel nadějný výsledek do odvety brankář Jindřich Staněk (26), který předvedl několik famózních zákroků.

Téměř snový úvod mohl Plzni zařídit po rohovém kopu kapitán Lukáš Hejda, když se z bezprostřední blízkosti málem dostal k zakončení. Vzápětí však pohrozili domácí fotbalisté a nadvakrát prověřili Staňka, šanci ale nejspíše předcházel ofsajd. Viktoriáni tak znovu ve 21. minutě zkusili udeřit z rohu, po přízemním centru pálil Tomáš Chorý, na brankové čáře ovšem zasáhl obránce Karabachu.

Ještě lepší zákrok předvedl po chvíli na druhé straně ve skvělé formě chytající Staněk, který nohou vyrazil pokus Ibrahimy Wadjiho. Poslední velkou šanci první půle měl na hlavě Jan Kopic, výzvu Chorého ale nevyslyšel, a tak se šlo do šaten za bezbrankového stavu.

Statistiky zápasu Karabach - Plzeň

Ve druhém poločase se uklidnila hra a s ní i zaplněné domácí ochozy. Radost jim neudělal ani žádný ze střeleckých pokusů "Jezdců", které většinou skončily v náručí dobře postaveného Staňka.

Kletbu nevýrazných zakončení domácích prolomil až v 81. minutě Filip Ozobič výtečnou tvrdou ranou k tyči, fantastický brankář Viktorie ale dalším výborným zákrokem zabránil vítěznému gólu Karabachu.

Úvodní duel v Baku tak nakonec vítěze nenabídl. Odveta se bude konat v úterý 23. srpna na stadionu Viktorie Plzeň.

Livesport hráč utkání: Jindřich Staněk (Viktoria Plzeň)