Karabach – Plzeň v číslech. Kdy Viktoria prohrála a jak je na tom obrana soupeře?

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Karabach – Plzeň v číslech. Kdy Viktoria prohrála a jak je na tom obrana soupeře?

Karabach – Plzeň v číslech. Kdy Viktoria prohrála a jak je na tom obrana soupeře?
Karabach – Plzeň v číslech. Kdy Viktoria prohrála a jak je na tom obrana soupeře?Profimedia
V nové sezoně září a zvlášť co se týče ofenzivy je hodně těžké vyzdvihnout tu lepší. V duelu 4. předkola Ligy mistrů mezi fotbalisty Karabachu Agdam a Viktorie Plzeň na sebe narazí týmy, od nichž se dají čekat góly. Co dalšího ukázaly statistiky?

Vzájemná bilance

Karabach – Plzeň            4       1    3    0    6:4

Vedle dvou střetnutí v předkole Ligy mistrů v srpnu 2016 se proti sobě oba soupeři postavili dvakrát během letního soustředění v Rakousku. V roce 2014 zvítězil ázerbájdžánský celek 3:1, o pět let později zachraňoval výsledek 2:2 dvěma trefami v závěru Ondřej Mihálik.

Ázerbájdžán – Česko    10       0    4    6    4:21

V soutěžních zápasech je to mezi kluby z obou zemí jednoznačné, i když v poslední době se síly vyrovnávají. Z minulých šesti utkání skončily čtyři remízou.

Dlouhodobá forma

Karabach

Doma je těžko k poražení. V únorovém úvodním kole play off Evropské konferenční ligy se to povedlo Marseille, od té doby drží šňůru 12 duelů na vlastním hřišti bez nezdaru.

Plzeň

Ve všech soutěžích dohromady nepoznala přemožitele už 29 zápasů! Naposledy se musela sklonit před Slavií loni 31. října v zápase, v němž inkasovala tři červené karty.

Útok

Karabach

Podobně ve formě jako ten plzeňský. Celkem šestkrát z posledních sedmi vystoupení nasázel alespoň dvě branky, minulá tři střetnutí vyhrál o dva góly.

Plzeň

Pyšní se sérií 16 utkání se vstřeleným gólem v řadě. Táhne se od březnové bezbrankové remízy v Jablonci. V nové sezoně pokaždé vyprodukovala aspoň dva zásahy.

Obrana

Karabach

Nepatří zrovna k přednostem ázerbájdžánského mistra. Inkasoval ve všech šesti duelech předkol letošní Ligy mistrů, celkem v Evropě neudržel nulu třináctkrát v řadě.

Plzeň

Dlouho byl u Západočechů v oblibě dietní výsledek 1:0, nyní vládne 2:1 (v pěti ze sedmi utkáních nové sezony!). Defenziva odolala jen v odvetě 2. předkola proti HJK Helsinky (5:0).

Disciplína

Karabach

S 22 žlutými kartami je nejtrestanějším týmem této kvalifikace LM. Ohrožena trestem při dalším napomenutí je přitom kompletní pravá strana sestavy: obránce, defenzivní štít i křídlo.

Plzeň

V jejích zápasech se rozhodčí činí. Během dosavadních čtyř vystoupení v předkolech LM nařídili pětkrát pokutový kop, z toho třikrát pro ni. Všechny zahrával Tomáš Chorý, proměnil dva.

Tři hráči ve formě – Karabach

Kady

Brazilský ofenzivní záložník a tvůrce hry je zatím v předkolech LM nejlepší ze všech z hlediska celkové produktivity: podepsal se pod 7 branek (4 trefy a 3 přihrávky).

Ibrahima Wadji

Kouč jej v lize šetří a vypustí jej vždy až na evropské pódium. Senegalský kanonýr tam řádí: FC Curych i Ferencváros vyřadil dvěma trefami.

Filip Ozobič

V předkolech má bilanci 1+3, a to naturalizovaný Ázerbájdžánec s chorvatskými kořeny odehrál jen čtyři utkání, v nichž navíc pokaždé jen střídal.

Tři hráči ve formě – Plzeň

Tomáš Chorý

Dvoumetrový útočník je platný v mnoha směrech. Naposledy se proti Hradci nejen trefil, ale ještě donutil soupeře k faulu na červenou kartu.

Jindřich Staněk 

Nesbírá nuly tak jako v minulé sezoně, ale to ještě může přijít. V lize proti Teplicím zneškodnil penaltu a proti Šeriffu vychytal postup i s bolavým ramenem.

Jhon Mosquera

Levý křídelník chyběl v této sezoně základní sestavě jedinkrát a Plzeň byla v Teplicích blízko k porážce. Odvrátil ji on sám jako střídající hráč vyrovnávacím gólem.

Z databanky Livesportu

Plzeňský záložník Lukáš Kalvach je nejčastěji faulujícím hráčem letošní kvalifikace LM. Rozhodčí mu odpískali celkem 16 prohřešků za 360 minut, tedy každých 22 a půl minuty.

Kouč Michal Bílek nemá na ázerbájdžánský fotbal vůbec dobré vzpomínky. V listopadu 2009 byl na lavičce národního týmu při prohře 0:2 na turnaji ve SAE. 

V Baku už skórovali dva hráči Viktorie: Jan Kopic v dresu národního týmu otevřel účet duelu kvalifikace na MS 2018 (2:1), ještě před ním Jan Sýkora vytvořil v dresu Liberce (2:2) svým bleskovým zásahem (10,69 vteřiny) dosud platný rekord Evropské ligy.

Více o zápasu Karabach - Plzeň