Joshua vyhrál čtvrtý zápas v řadě, v dalším nemistrovském duelu tvrdě knokautoval Ngannoua

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Joshua vyhrál čtvrtý zápas v řadě, v dalším nemistrovském duelu tvrdě knokautoval Ngannoua
Bývalý šampion Joshua v dalším nemistrovském duelu tvrdě knokautoval Ngannoua
Bývalý šampion Joshua v dalším nemistrovském duelu tvrdě knokautoval NgannouaReuters
Bývalý profesionální mistr světa v boxu těžké váhy Anthony Joshua (34) vyhrál od ztráty titulu a neúspěšné odvety s Oleksanderen Usykem i čtvrtý zápas, v pátek v Rijádu uštědřil těžký knokaut Francisi Ngannouovi (37). Brit ukončil zápas už ve druhém kole, v němž někdejší vyznavač smíšených bojových umění MMA Ngannou ještě po prvním počítání pokračoval v boji, ale po bezprostředně následujícím dalším Joshuově direktu už skončil bezvládně na zemi.

Joshua usiluje o návrat na světový trůn od dvou porážek od Ukrajince Usyka v letech 2021 a 2022, které jej stály mistrovské pásy organizací WBA, WBO a IBF, a postupně se propracovává do pozice možného vyzyvatele. Nejprve ale dojde na dlouho očekávaný sjednocovací duel mezi Usykem a šampionem WBC Tysonem Furym, kteří se utkají 18. května rovněž v hlavním městě Saúdské Arábie.

Joshua navázal na loňské výhry nad soupeři méně zvučných jmen Jermainem Franklinem, Robertem Heleniusem a Ottem Wallinem. V Ngannouovi měl protivníka, který nastoupil teprve do druhého boxerského utkání. V tom prvním vloni v říjnu těsně prohrál na body desetikolovou bitvu s Furym, ale byl kousek od vítězství, protože se mu podařilo nikdy neporaženého Brita poslat ve třetím kole k zemi.

Proti Joshuovi byl ale sedmatřicetiletý Kamerunec v Kingdom Areně bez šance. Před zraky některých prominentních osobností jako brazilské fotbalové hvězdy Ronalda či slavného trenéra Josého Mourinha byl jednou ringovým rozhodčím počítán už v prvním kole.