Nový termín je jasný, Fury s Usykem budou boxovat sjednocující duel 18. května

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Nový termín je jasný, Fury s Usykem budou boxovat sjednocující duel 18. května
Fury s Usykem budou boxovat sjednocující duel 18. května
Fury s Usykem budou boxovat sjednocující duel 18. květnaReuters
Sjednocující souboj o titul mistra světa v těžké váze mezi Tysonem Furym (35) a Oleksandrem Usykem (37) se místo původního 17. února uskuteční v Rijádu 18. května. Oznámila to promotérská společnost Queensberry, oba boxeři s novým datem souhlasili.

Zápas byl odložen v pátek, kdy Fury uvedl, že během sparringu utrpěl tržnou ránu nad pravým okem. "Ještě nikdy se mi to při sparringu nestalo. Všechno je jednou poprvé," komentoval excentrický Brit své zranění, jež si vyžádalo jedenáct stehů.

Pětatřicetiletý Fury je šampionem organizace WBC, o rok a půl starší Ukrajinec Usyk má mistrovské pásy WBA, WBO a IBF. Vítěz jejich duelu má být korunován prvním absolutním mistrem světa v těžké váze v éře čtyř pásů. Posledním absolutním šampionem byl Brit Lennox Lewis, jenž v roce 1999 získal pásy organizací WBC, WBA a IBF.

O sjednocujícím souboji se jednalo dlouho dobu. Fury s Usykem měli boxovat už loni v dubnu ve Wembley, ale jejich promotéři se nakonec nedohodli na podmínkách.

Fury od příchodu k profesionálům v roce 2008 vyhrál 34 zápasů a jednou remizoval. Usyk zvítězil v profesionálním ringu ve všech 21 duelech.