Jsme otřeseni, uvedla CAF. Nelíbí se jí slova šéfa Neapole o Africkém poháru národů

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Jsme otřeseni, uvedla CAF. Nelíbí se jí slova šéfa Neapole o Africkém poháru národů

Aurelio De Laurentiis pronesl, že nehodlá platit hráče, kteří odjedou na AFCON.
Aurelio De Laurentiis pronesl, že nehodlá platit hráče, kteří odjedou na AFCON.Profimedia
Africká fotbalová konfederace CAF požaduje, aby evropská asociace UEFA zahájila disciplinární řízení s majitelem a prezidentem SSC Neapol Aureliem De Laurentiisem (73). Šéf italského klubu pobouřil funkcionáře tvrzením, že jeho tým v budoucnu angažuje pouze takové africké hráče, kteří se zřeknou účasti na mistrovství Afriky.

CAF označila jeho slova za nezodpovědná. "Jsme otřeseni. Pro CAF je téma integrace obzvlášť důležité," uvedla CAF v dopise zaslaném UEFA. Poukázala na to, že africký šampionát nabývá na mezinárodní úrovni neustále na významu a účast hráčů působících v Evropě musí kluby umožnit, což také deklaruje světová federace FIFA.

De Laurentiis si v minulém týdnu postěžoval, že už nechce platit hráče, kteří během sezony na několik týdnů odjedou reprezentovat. Africký šampionát se tradičně koná v zimě v době probíhajících ligových soutěží.

Proti jeho výrokům už se ohradil i nynější obránce Chelsea Kalidou Koulibaly, který klub opustil v létě po osmi letech. Slova bývalého zaměstnavatele označil senegalský fotbalista za urážlivá. Vedle Koulibalyho se během mistrovství Afriky na začátku roku musela Neapol obejít i bez kamerunského záložníka Andrého Anguissy.

Program SSC Neapol