Juventus dává sbohem Lize mistrů. Jsme zklamaní, musíme postoupit do EL, ví Allegri

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Juventus dává sbohem Lize mistrů. Jsme zklamaní, musíme postoupit do EL, ví Allegri

Trenér Juventusu Allegri neskrýval po utkání s Benfikou zklamání.
Trenér Juventusu Allegri neskrýval po utkání s Benfikou zklamání.Profimedia
Trenér fotbalistů Juventusu Massimiliano Allegri (55) litoval po porážce 3:4 na hřišti Benfiky Lisabon nevydařeného prvního poločasu. "Stará dáma" přišla už po 5. kole skupinové fáze o šanci na postup a poprvé od sezony 2013/14 bude chybět ve vyřazovací fázi milionářské soutěže. Podle Allegriho se nyní musí turínský celek plně soustředit na italskou ligu.

"Vypadli jsme z Ligy mistrů, takže jsme zklamaní a naštvaní. V prvním poločase jsme k tomu přistoupili velmi špatně, v obraně jsme byli nedůrazní," řekl Allegri na tiskové konferenci.

Benfica vedla proti Juventusu po 50 minutách už 4:1 i díky dvěma brankám Rafy Silvy. Hosté se v rozmezí 77. až 79. minuty přiblížili na rozdíl jediného gólu, vyrovnat však nedokázali. Ani remíza by je ale neudržela ve hře o osmifinále.

"Nenazval bych to selháním, porážky k fotbalu patří. Mrzí nás to, ale od výkonu z posledních dvaceti minut se můžeme odrazit," podotkl Allegri, jehož tým má ve skupině F před posledním kolem stejně bodů jako Maccabi Haifa.

Juventusu se zatím nedaří ani v domácí soutěži, ve které je na osmé příčce. "Teď se musíme soustředit na Serii A, už v sobotu hrajeme v Lecce. A také na závěrečný zápas Ligy mistrů proti PSG, abychom postoupili alespoň do Evropské ligy. Musíme pokračovat v práci," dodal italský kouč.

Jeho protějšek Roger Schmidt se naopak mohl radovat z postupu i prodloužení série neporazitelnosti. Německý trenér přišel do Benfiky v létě z PSV Eindhoven a ve 20 soutěžních zápasech stále neprohrál.

"Byl to krásný večer. Odehráli jsme dobré utkání, dali spoustu gólů a vytvořili si i další šance," řekl Schmidt, kterého nerozhodila ani stíhací jízda Juventusu v závěru zápasu. "To je fotbal. Mohli jsme přidat pátý i šestý gól, místo toho se dostal soupeř na koně. To ale nic nemění na tom, že jsme vyhráli zaslouženě," uvedl kouč.

Benfica zakončí skupinu na hřišti Maccabi Haifa a na dálku se utká o první místo s PSG, se kterým v obou vzájemných duelech remizovala 1:1. Pařížané nastoupí v Turíně a před posledním kolem mají při stejném počtu bodů o čtyři góly lepší skóre než jejich portugalský soupeř.