Juventus zvítězil v lize poprvé po odečtu bodů, v Salernu zářil uzdravený Vlahovič

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Juventus zvítězil v lize poprvé po odečtu bodů, v Salernu zářil uzdravený Vlahovič

Dušan Vlahovič si proti Salernitaně připsal dva góly a asistenci.
Dušan Vlahovič si proti Salernitaně připsal dva góly a asistenci.AFP
Hráči Juventusu si v rámci 21. kola Serie A poradili se Salernitanou, kterou porazili s přehledem 3:0. Hlavní hvězdou utkání byl dvougólový Dušan Vlahovič (23), jenž se po dlouhém zranění postavil v lize do základní sestavy poprvé od konce října. Srbský útočník si navíc kromě dvou tref připsal i asistenci, a výrazně tak pomohl svému týmu prolomit třízápasovou ligovou šňůru bez vítězství.

Salernitana –⁠ Juventus 0:3

Fanoušci se první brankové příležitosti dočkali až v 26. minutě, kdy Hans Nicolussi Caviglia ve vápně fauloval Vlahoviče a rozhodčí nařídil pokutový kop pro Juventus. Ten následně sám faulovaný hráč bezpečně proměnil. Srbský útočník byl i nadále při chuti a v 37. minutě mohl navýšit vedení Bianconeri.

Svůj individuální průnik ale zakončil střelou vedle pravé tyče brankáře Guillerma Ochoy. Na konci prvního poločasu se hosté přece jen dočkali druhého gólu, když se po šťastném odrazu ve vápně míč dostal k Filipu Kostičovi, který zblízka překonal mexického gólmana.

Statistiky zápasu Slaernitana –⁠ Juventus
Statistiky zápasu Slaernitana –⁠ JuventusOpta by Stats Perform

Juventus vstoupil do druhé půle aktivně a už po dvou minutách potrestal chybu Nicolussiho Caviglii v rozehrávce svou druhou brankou v zápase Vlahovič. Salernitana se nevzdávala a o tři minuty později mohla snížit, Boulaye Dia ale na nebezpečný střílený centr Juniora Sambii nedosáhl.

Bianconeri chtěli přidat další góly a blízko k tomu byl Ángel Di María, který v 59. minutě zdálky zakroutil míč pouze na břevno. Čtvrtou trefu Juve mohl po skvělé průnikové přihrávce od Federica Chiesi přidat Moise Kean, z pravé strany ale napálil jen pravou tyč.

Aktuální tabulka Serie A
Aktuální tabulka Serie A Livesport