Ligová forma neměla na souboj v poháru vliv. Juventusu zajistil postup sváteční střelec

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Ligová forma neměla na souboj v poháru vliv. Juventusu zajistil postup sváteční střelec
Hráči Juventus slaví Bremerův gól, který Starou Dámu poslal do semifinále Italského poháru.
Hráči Juventus slaví Bremerův gól, který Starou Dámu poslal do semifinále Italského poháru.AFP
Hráči Juventusu zapomněli na nezdary z nejvyšší domácí soutěže a ve čtvrtfinále Coppa Italia porazili na vlastní půdě Lazio 1:0, čímž si zajistili místo mezi posledními čtyřmi kluby. O postupu Staré dámy rozhodl na konci první půle sváteční střelec Bremer (25), který se prosadil v bílo-černém dresu teprve podruhé. Římský klub, který se naopak dobrými výsledky v ligové tabulce posunul až na třetí místo, se tak musel s pohárem rozloučit.

Juventus –⁠ Lazio 1:0

Po klidném úvodu zahrozili jako první ve 14. minutě hosté, pokus Mattii Zaccagniho ale minul levou tyč. O minutu později se k nebezpečné střele uvnitř šestnáctky odhodlal na druhé straně Filip Kostič, gólman Luís Maximiano ovšem zvládl jeho pokus vyškrábnout na rohový kop. Po bezmála půlhodině hry se ve vápně dostal k hlavičce Adrien Rabiot, avšak ke smůle ji nasměroval pouze do prostoru, kde stál brankář Lazia.

Juventus měl v prvním poločase více ze hry, ale kombinační pasáže měly vady, které mu nedovolily si vytvořit soustavný tlak. Přesto se těsně před odchodem do šaten radoval z branky, když nedůrazného vyběhnutí Maximiana využil přesnou hlavičkou Bremer.

Vybrané statistiky zápasu Juventus –⁠ Lazio
Vybrané statistiky zápasu Juventus –⁠ LazioLivesport

Římané měli dobrou příležitost pět minut po návratu na trávník z přímého kopu, Wojciech Szczesny ale při něm zůstal klidný a pokus lapil. Hosté nastoupili do druhé půle daleko aktivněji než do té první a kompletně překlopili obraz hry na svoji stranu. V 55. minutě zkoušel štěstí ranou ze střední vzdálenosti Luis Alberto, obrana Juventusu ovšem zvládla míč zblokovat na roh.

Lazio se snažilo překonat defenzivu domácích postupným útokem, jenže ta byla skvěle zformovaná. Postupem času se tak muselo uchýlit i ke střelám zpoza vápna, jenže například ta od Adama Marušiče branku netrefila.