K reprezentaci se připojí Hrubec či Kempný, končí například Mozík se Zábranským

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

K reprezentaci se připojí Hrubec či Kempný, končí například Mozík se Zábranským

Vojtěch Mozík se na MS určitě nepodívá.
Vojtěch Mozík se na MS určitě nepodívá.Profimedia
Hokejovou reprezentaci v přípravě na mistrovství světa ve Finsku a Lotyšsku doplní brankář Šimon Hrubec (31), obránci Jan Ščotka (26), Michal Kempný (32) a Tomáš Kundrátek (33) a útočníci Vladimír Sobotka (35) s Hynkem Zohornou (32). Vedení mužstva o tom informovalo v tiskové zprávě při návratu mužstva z Frankfurtu nad Mohanem.

Po dvou zápasech Euro Hockey Challenge (EHCh) v Německu naopak nebudou pokračovat gólman Nick Malík, beci Martin Jandus, Vojtěch Mozík, Libor Zábranský mladší a útočníci Jakub Pour se Šimonem Stránským.

Před domácím dvojzápasem proti Slovensku se tak budou na začátku kempu v Ostravě-Porubě, který odstartuje v úterý a vyvrcholí dvěma duely EHCh ve čtvrtek a v pátek proti Slovensku, hlásit trenérům v čele s hlavním koučem Karim Jalonenem znovu tři brankáři, devět obránců a 15 útočníků.

"Všem šesti hráčům bychom chtěli poděkovat, jak tvrdě pracovali v průběhu přípravného kempu, a i za jejich přístup v průběhu celé reprezentační sezony," uvedl na adresu vyřazených hráčů Jalonen.

V pátek a dnes se také uzavřely po dramatickém průběhu obě semifinále play off extraligy. Trenéři sledují dění i v dalších evropských soutěžích. "Co se týče týmů, které vypadly v semifinále extraligy, tak jejich hráče, o které máme zájem, oslovíme v nejbližších dnech. Věříme, že se k národnímu týmu připojí před dvojzápasem proti Rakousku," nastínil Jalonen.

Po konci základní části NHL jsou navíc s hráči, kteří působí v zámořských soutěžích, v kontaktu generální manažeři národního týmu Martin Havlát s Markem Židlickým. "Komunikace mezi reprezentačními trenéry a generálními manažery v USA se teď hodně zintenzivnila. Věřím, že někdy v polovině příštího týdne budeme moct zveřejnit jména hráčů ze zámoří, kteří se zapojí do přípravy na mistrovství světa," řekl manažer reprezentace Milan Hnilička.

Po zápasech proti Slovensku se Jalonenův výběr vydá ve čtvrtek 27. dubna na utkání do Vídně a o dva dny později přivítá Rakousko v Brně. Tam se od 4. do 7. května odehraje i generálka na šampionát v podobě Českých her za účasti domácího týmu, Finska, Švédska a Švýcarska.