Karabach – Plzeň. Šance vidím naprosto vyrovnaně, jejich ofenziva je silná, říká Bílek

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Karabach – Plzeň. Šance vidím naprosto vyrovnaně, jejich ofenziva je silná, říká Bílek

Karabach – Plzeň. Šance vidím naprosto vyrovnaně, jejich ofenziva je silná, říká Bílek
Karabach – Plzeň. Šance vidím naprosto vyrovnaně, jejich ofenziva je silná, říká BílekMilena Sojková / MAFRA / Profimedia
Trenér fotbalistů Plzně Michal Bílek (57) považuje dvojzápas s Karabachem v závěrečném play off Ligy mistrů za naprosto vyrovnaný. Důležité podle něj bude, aby Viktoria ve středečním úvodním utkání v Baku eliminovala útok úřadujícího ázerbájdžánského mistra a vytvořila si dobrou výchozí pozici do domácí odvety.

"Karabach v předkolech odvádí velmi dobrou práci. To, že vyřadil mistra Polska (Lech Poznaň), Švýcarska (FC Curych) a Maďarska (Ferencváros Budapešť), svědčí o tom, že kvalita tady jednoznačně je. Na druhou stranu jsme v předkolech předváděli velmi solidní výkony. Šance vidím naprosto vyrovnaně," prohlásil na tiskové konferenci Bílek, jehož svěřenci si v minulých dvou předkolech poradili s HJK Helsinky a Šeriffem Tiraspol.

"Do zítřejšího zápasu půjdeme s tím, že ho chceme zvládnout tak, abychom měli dobrou výchozí pozici. To znamená, abychom tady udělali takový výsledek a byli doma trochu ve výhodě a domácí utkání zvládli," uvedl kouč.

Jak je na tom před utkáním Plzeň?

Vyzdvihl útok Karabachu. "Víme, že nás čeká velmi silný protivník. Kvalitu jednoznačně má. Jejich ofenziva je obrovsky silná. Jestli jsem říkal, že Šeriff Tiraspol má v ofenzivě velmi šikovné hráče, tak u Karabachu to platí dvojnásob. Věřím že jsme připraveni na to, abychom jejich největší sílu eliminovali a i tady udělali dobrý výsledek," konstatoval Bílek.

Západočeši usilují o čtvrtou účast v hlavní fázi Ligy mistrů, jistou mají minimálně Evropskou ligu. Podzimní skupinu evropských pohárů si zahrají poprvé od sezony 2018/19.

"Do předkol jsme vstupovali s tím, že chceme hrát Ligu mistrů. Jsme rádi, že dvě předkola jsme zvládli a máme jistou Evropskou ligu. Na druhou stranu uděláme maximum pro to, aby se nám to povedlo a Ligu mistrů jsme hráli," řekl někdejší kouč české reprezentace.

Preview utkání Karabach - Plzeň s audiokomentářem

Takhle vypadala vzájemná utkání v roce 2016