Klopp: Postup do vyřazovací fáze Ligy mistrů by nikdo neměl brát za samozřejmost

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Klopp: Postup do vyřazovací fáze Ligy mistrů by nikdo neměl brát za samozřejmost
Skóre v Amsterdamu otevřel Mohamed Salah.
Skóre v Amsterdamu otevřel Mohamed Salah.AFP
Kouč Jürgen Klopp (55) po vítězství Liverpoolu na půdě Ajaxu 3:0, které anglickým vicemistrům zajistilo jarní fázi Ligy mistrů, zdůraznil, že ani pro finalistu loňského ročníku milionářské soutěže není postup samozřejmostí. "Je opravdu těžké toho dosáhnout. Nám se to podařilo znovu, což je sám o sobě velký úspěch," upozornil.

"Postup do vyřazovací fáze by podle mě nikdo neměl považovat za samozřejmost. Začalo to pro nás velmi složitě, o to je výhra sladší, jelikož Ajax je opravdu dobrý tým a my jsme ho porazili dvakrát. Máme velkou radost z postup. Je to skvělé," citoval Kloppa klubový web.

Těšilo ho, že Liverpool zvládl duel v Nizozemsku navzdory nepříliš povedenému úvodu. Už ve třetí minutě mohli jít domácí do vedení, jenže Steven Berghuis trefil tyč. Místo toho v rozmezí 42. až 52. minuty skórovali třikrát hosté. Postupně se trefili Mohamed Salah, Darwin Núňez a Harvey Elliott.

Statistiky utkání Ajax – Liverpool

"Nejsem si jistý, co je lepší. Jestli v utkání doslova létat, což by se všem líbilo, nebo překonat potíže a dostat ze sebe to nejlepší, což je zrovna tak hodně užitečné. Dneska to bylo přesně tak. Nakonec jsme si vedli hodně dobře," uvedl Klopp.

"Měl bych ohromnou radost, kdybychom tu hráli 0:0 a postoupili, protože na ničem jiném nezáleží. Ale to, že jsme vyhráli 3:0, je perfektní. Navíc jsme vstřelil nádherné góly," potěšilo někdejšího trenéra Mohuče a Dortmundu.

Liverpool zakončí hlavní fázi v úterý proti dosud stoprocentní Neapoli. Chtějí-li Reds pomýšlet na prvenství ve skupině, musejí lídra italské ligy porazit vyšším rozdílem než 4:1. Právě takovým poměrem Kloppovi svěřenci prohráli na stadionu Diega Armanda Maradony.

Tabulka skupiny A Ligy mistrů
Tabulka skupiny A Ligy mistrůFlashscore