Neapol a Bruggy slaví v Lize mistrů postup. Salah má nejrychlejší hattrick historie

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Neapol a Bruggy slaví v Lize mistrů postup. Salah má nejrychlejší hattrick historie
Aktualizováno
Neapol a Bruggy slaví v Lize mistrů postup. Salah má nejrychlejší hattrick historie
Neapol a Bruggy slaví v Lize mistrů postup. Salah má nejrychlejší hattrick historieAFP
Senzační vystoupení fotbalistů Brugg v Lize mistrů pokračuje. Belgický šampion neinkasoval ani ve čtvrtém utkání v prestižní soutěži, přitom na stadion Atlétika Madrid vůbec nepřijel v roli favorita. Konečnou bezbrankovou remízu navíc hájil poslední minuty bez vyloučeného Sowaha. Vedle Brugg si postup do osmifinále zajistila Neapol, která v dalším divokém duelu s Ajaxem přestřílela soupeře 4:2.

Liverpool rozdrtil Rangers na jejich půdě vysoko 7:1. Hlavními hvězdami zápasu byli Brazilec Firmino, jenž zaznamenal dvě branky a jednu asistenci, a pak také střídající Egypťan Salah. Ten přispěl k výhře hned třemi přesnými zásahy během pouhých šesti minut, což je zároveň nejrychlejší hattrick v historii nejprestižnější soutěže.

Statistiky utkání Rangers – Liverpool

Bláznivý zápas se odehrál mezi Barcelonou a Interem, který nakonec vyústil v remízu 3:3. Gólová přestřelka se pořádně rozjela ve druhém dějství, kdy hosté otáčeli nepříznivý vývoj z prvního poločasu. Hned dvakrát se Nerazzurri dostali do vedení, domácí ovšem pokaždé spasil Lewandowski, jenž zaznamenal dva přesné zásahy. I přesto však mají blíže k postupu do vyřazovací fáze hráči Interu.

Statistiky zápasu Barcelona – Inter

Neapol má po čtyřech kolech na kontě úžasných 17 gólů, z toho 10 z nich nasázela během týdne do sítě Ajaxu. Domácím ke třem bodům opět pomohl ve skvělé formě hrající Gruzínec Kviča Kvaracchelia, jenž nejprve zaznamenal asistenci na druhý gól a poté sám vstřelil z penalty vítěznou trefu. Ajax sice utkání dvakrát zdramatizoval, v závěru však měl poslední slovo lídr Serie A, když Osimhen sebral míč Blindovi a pohodlně zakončil do odkryté branky.

Statistiky utkání Neapol – Ajax

Atlético ztroskotalo především na výborném gólmanovi Simonu Mignoletovi. Domácím nepomohl ani hvězdný Griezmann, který podepsal s týmem nový kontrakt. Francouz se objevil v několika šancích zejména v první půli, ale žádnou nedokázal proměnit v gól. Diváci na Estadio Metropolitano viděli spíš bitvu uprostřed pole než očím lahodící podívanou. Do největší příležitosti se v početní výhodě dostal střídající Álvaro Morata, ale i jeho střelu z bezprostřední blízkosti zlikvidoval Mignolet.

Statistiky utkání Atlético – Bruggy