Hložek asistoval, Bayer v neskutečném závěru udržel bod. Porto a Liverpool postupují

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Hložek asistoval, Bayer v neskutečném závěru udržel bod. Porto a Liverpool postupují
Aktualizováno
Hložek si kryje míč před Antoinem Griezmannem.
Hložek si kryje míč před Antoinem Griezmannem.
AFP
Bruggy v 5. kole skupiny B Ligy mistrů podlehly doma 0:4 Portu a utrpěly první porážku v soutěži. Portugalský celek se dostal na druhé místo skupiny o bod za svého belgického soupeře, oba už mají jistý postup stejně jako Liverpool v "áčku". Neskutečný závěr byl k vidění v Madridu, kde rozhodčí zápas už ukončil, ale na základě videa ještě přiřkl Atléticu penaltu. Tu ale Yannick Carrasco (29) nedal a Leverkusen tak udržel remízu 2:2, na níž se asistencí podílel i Adam Hložek (20).

Brankář Brugg Simon Mignolet inkasoval v LM po 393 minutách hry, v první půli ho pokořil Mehdi Taremi. Po změně stran se blýskl na druhé straně Diogo Costa, který zlikvidoval v milionářské soutěži třetí penaltu po sobě. Portugalský brankář navíc uspěl jak proti Hansi Vanakenovi, tak vzápětí proti Noovi Langovi, který se po přestupku bránících hráčů ujal opakované penalty. Hosté v rozmezí 13 minut druhé půle přidali další tři góly a oplatili Bruggám domácí porážku 0:4 ze září.

Statistiky utkání Bruggy – Porto

Atlético remizovalo s Leverkusenem 2:2, a ztratilo tak šanci na účast ve vyřazovací fázi. Na důležitém bodu pro německý tým, který mu udržel naději alespoň na účast v Evropské lize, se podílel i Hložek, jenž zaznamenal přihrávku na úvodní branku, byla to jeho asistence za sebou. Domácí sice dokázali dvakrát duel srovnat, na vítěznou branku se však nezmohli ani z penalty v 99. minutě, která byla nařízena za ruku po zásahu VARu již po ukončení zápasu.

Statistiky utkání Atlético – Leverkusen

Tabulka skupiny B Ligy mistrů
Flashscore

Liverpool zdolali v Amsterdamu Ajax 3:0 a zajistil si tak postup do jarní části soutěže. Naopak nizozemský celek si velmi pravděpodobně zahraje  vyřazovací fázi Evropské ligy. Hned úvodním gólem ze závěru prvního dějství rozhodl o vítězství Reds Mohamed Salah, jenž přidal už svůj šestý gól v letošním ročníku soutěže, čímž se dotáhl v tabulce střelců na Kyliana Mbappého.

Statistiky utkání Ajax – Liverpool

Neapol natáhla šňůru vítězství, když doma porazila Rangers 3:0. Gli Azzuri rozhodli o triumfu už v rámci prvních 16 minut, kdy se hned dvakrát prosadil Giovanni Simeone. Syn slavného trenéra Atlétika Madrid si tak v posledních třech duelech, do kterých zasáhl, připsal celkem čtyři branky.

Statistiky utkání Neapol – Rangers

Tabulka skupiny A Ligy mistrů
Flashscore

Frankfurt dokázal porazit na vlastní půdě Marseille 2:1 a nadále si udržel reálné šance na postup do vyřazovací fáze. Diváci v Deutsche Bank Parku byli svědky skvělého úvodu utkání, když hned v první půlhodině hry padly tři branky. O tu vítěznou se nakonec postaral ve 27. minutě Randal Kolo Muani. Skupina D ovšem zůstává stále velmi zamotaná a šanci na postup budou mít v posledním kole i Francouzi. 

Statistiky utkání Frankfurt – Marseille

Tottenham v pátém kole skupinové fáze Ligy mistrů doma remizoval se Sportingem 1:1. Už ve 22. minutě šli hosté do vedení zásluhou odchovance Spurs Marcuse Edwardse, který londýnský klub opustil před třemi lety jako volný hráč. V závěru však domácím dokázal vydolovat bod Rodrigo Bentancur. Vlivem okolností zápasu Frankfurtu s Marseille se o postupujících ze skupiny D rozhodne až v posledním kole. 

Statistiky utkání Tottenham – Sporting

Tabulka skupiny D Ligy mistrů
Flashscore

Barcelona po jistotě pádu do Evropské ligy prohrála na vlastní půdě 0:3 s Bayernem Mnichov. Kromě Serge Gnabryho, jenž zaznamenal asistence na všechny tři trefy, se podílel na výhře také Eric Maxim Choupo-Moting, který se prosadil již ve čtvrtém utkání v řadě. Bayern tak protáhl skvostný rekord neporazitelnosti v základních skupinách milionářské soutěže na 33 zápasů a zároveň si zajistil postup z první příčky.

Statistiky utkání Barcelona – Bayern

Tabulka skupiny C Ligy mistrů
Flashscore