Konec hvězdné kariéry. Piqué v sobotu odehraje poslední utkání za Barcelonu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Konec hvězdné kariéry. Piqué v sobotu odehraje poslední utkání za Barcelonu
Gerard Piqué oznámil na Twitteru konec kariéry.
Gerard Piqué oznámil na Twitteru konec kariéry.Profimedia
Jeden z nejlepších fotbalových obránců Gerard Piqué (35) končí kariéru. Za Barcelonu, kde hrál od mládežnických kategorií a za jejíž A-tým pak bojoval od roku 2008, nastoupí na Camp Nou naposledy v sobotu v utkání La Ligy proti Almeríi. Nečekaný konec oznámil videem na sociálních sítích.

Obránce, který během kariéry vyhrál se Španělskem mistrovství světa (2010) i mistrovství Evropy (2012), s Manchesterem United i Barcelonou ovládl Ligu mistrů a osmkrát také španělskou ligu, zažíval v posledních letech ústup ze slávy.

V dojemném videu Piqué sdělil, že poslední zápas odehraje na Camp Nou v sobotu. V Barceloně strávil více než dvacet let a podle svých slov si splnil všechny dětské sny. Piqué vynikal na hřišti svými vůdcovskými schopnostmi a precizními přihrávkami.

Piquého těžké časy

Piqué měl s katalánským celkem smlouvu až do roku 2024, ale jen málo možností s klubem prodloužit. Jeho výkony v posledních třech letech prostě neodpovídaly tomu, co od něj klub očekával.

Ve videu tedy dojatý středopolař popisuje, že brzy z Xaviho týmu odejde. Trenér dával před Piquém přednost Koundému, Ericu Garcíaovi, Christensenovi a Ronaldu Araújovi. Tváří v tvář minimu času na hřišti se obránce rozhodl pro odchod z profesionálního fotbalu. Naplnil tak svá slova o tom, že po červeno-modrém dresu Barcelony už jiný neobleče.