Lewandowski rozhodl o výhře Barcelony, Atlético Madrid přišlo o body v úplném závěru

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Lewandowski rozhodl o výhře Barcelony, Atlético Madrid přišlo o body v úplném závěru

Aktualizováno
Robert Lewandowski rozhodl o vítězství Barcelony 1:0.
Robert Lewandowski rozhodl o vítězství Barcelony 1:0.AFP
Fotbalisté Barcelony vyhráli ve 12. kole La Ligy 1:0 ve Valencii díky gólu Roberta Lewandowskiho (34) z třetí nastavené minuty. Hráči Atlética nepotěšili své fanoušky, když na půdě Cádizu překvapivě padli v divoké bitvě 2:3. Atlético sice dokázalo i zásluhou trefy Joaa Félixe (22) srovnat na 2:2, v infarktovém závěru však strhl vítězství na stranu Cádizu Rubén Sobrino (30).

Atlético padlo v bláznivém duelu s Cádizem

Studenou sprchu madridské defenzivě obstaral Theo Bongonda, který byl na konci bleskurychlé akce složené z dalekonosného míče na kraj hřiště následovaného přízemním centrem na úroveň penalty. Utkání následně pokračovalo podle očekávání pod nadvládou Atlétika, vyložených gólovek ale bylo jako šafránu.

Nejvýraznějším momentem pro hosty byla snaha Ángela Correy, ani on však nestihl nadějnou průnikovku z 34. minuty. Hráči z Madridu navíc mohli odcházet do kabin s dvougólovým mankem, v závěru je musel zachraňovat Jan Oblak.

Druhé dějství znovu nabízelo pohled na bezzubou hru hostí následovanou nebojácnými protiútoky Pirátů, jejich koncovka však pokulhávala. V 58. minutě si hráči Atlétika konečně vytvořili pořádnou příležitost, v bezprostřední blízkosti ovšem Correu skvěle vychytal brankář. Víc ale ofenziva Atlétika nenabídla a Cádiz se naopak čím dál více dostával do hry. Zasloužené navýšení vedení obstaral v 81. minutě Álex Fernández, který si zpracoval vzdušnou přihrávku a nekompromisně ji o břevno uklidil do branky.

Pouhé čtyři minuty nato vrátil Joao Félix svým spoluhráčům naději alespoň na remízu, jeho skvostné nůžky si totiž do brány srazil Luis Hernández. Co Portugalec načal i sám dokonal, v 89. minutě totiž bez rozpaků napálil míč za hranicí vápna k tyči. Jeho snahu ale v infarktovém závěru znehodnotil vítěznou brankou Sobrino, jenž zavíral centr na zadní tyči.

Přehled zápasu Cádiz - Atlético Madrid

Almería využila červené karty Veigy

Celta Vigo prohrála na hřišti Almeríe 1:3. Skóre otevřel ve 25. minutě famózním způsobem talentovaný Gabriel Veiga. Pro mladého záložníka šlo o třetí branku v sezoně, jen pár minut poté byl však za smolné došlápnutí protihráče vyloučen.

Domácí po změně stran využili přesilovku k obratu skóre, když se krátce po sobě prosadili Lázaro a César de la Hoz. Almería si tak připsala třetí domácí vítězství v řadě, Celta naopak na tříbodový úspěch čeká už pět duelů.

Přehled zápasu Almería - Celta Vigo

Sevilla se dál trápí, doma prohrála s Vallecanem

Sevilla nevyzrála na Rayo Vallecano a prohrála 0:1. Jediný gól zápasu vstřelil hostující Álvaro García, jenž tak ještě více prohloubil mizérii andaluského celku. Ten ve španělské nejvyšší lize nadále čeká na první domácí výhru této sezony. Nedočkal se jí ani proti oblíbenému soupeři, kterého na svém stadionu porazil napříč soutěžemi osmkrát v řadě.

Přehled zápasu Sevilla - Vallecano

Chyba Barcelonu trápit nemusela

Fotbalisté Barcelony se po neplánovaném vypadnutí z Ligy mistrů vrátili na pozitivní vlnu na hřišti Valencie, kde vyhráli 1:0. Na branku čekali fanoušci z Katalánska až do třetí nastavené minuty druhého poločasu, kdy rozhodl Robert Lewandowski. Odčinil tak minelu Ferrána Torrese, jenž jen o chvíli dříve nepochopitelně nedokázal zakončit do odkryté brány.

Přehled zápasu Valencia - Barcelona