Plzeň – Karabach. Trenér Gurbanov před odvetou: Viktoria je silná, budeme to mít těžké

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Plzeň – Karabach. Trenér Gurbanov před odvetou: Viktoria je silná, budeme to mít těžké

Trenér Karabachu Gurban Gurbanov ví, že odveta v Plzni nebude vůbec jednoduchá.
Trenér Karabachu Gurban Gurbanov ví, že odveta v Plzni nebude vůbec jednoduchá.Profimedia
Trenér Karabachu Gurban Gurbanov (50) neočekává, že by se Plzeň v domácí odvetě závěrečného play off Ligy mistrů soustředila zejména na defenzivu jako v úvodním bezgólovém utkání v Baku. Podle ázerbájdžánského kouče má Viktoria dost kvalitních útočných hráčů, dojem na něj udělali i její fanoušci.

"Kdybychom počítali s tím, že soupeř bude jenom bránit, byla by to z naší strany chyba. Něco si můžete myslet, ale na hřišti se často ukáže něco úplně jiného. Plzeň umí nejenom dobře bránit, ale také perfektně útočit a presovat. Má několik zajímavých a silných ofenzivních hráčů," řekl Gurbanov na tiskové konferenci.

"Mají dvě sestavy a teprve zítra se pan trenér (Michal Bílek) rozhodne, koho pošle na hřiště," doplnil trenér, kterému budou chybět pouze obránci Maxim Medveděv a Kevin Medina.

Ázerbájdžánské mužstvo mělo minulou středu v Baku více příležitostí, ale české šampiony výrazně podržel brankář Jindřich Staněk. "Měli jsme pár šancí, ale musím říct, že je měl i náš soupeř. Zítra uděláme všechno pro to, abychom svoje šance dokázali proměnit," uvedl Gurbanov.

Preview zápasu Plzeň – Karabach

Karabach by rád podruhé dovedl do skupiny Ligy mistrů. Poprvé se mu to podařilo před pěti lety. "Dostali jsme se až sem a zítra budeme hrát se silným soupeřem, který stejně jako my chce do skupiny. Věřím svým hráčům, že vyhrajeme a postoupíme. Ale bude to těžké. Viděli jsme v Baku, jak je Plzeň silný a odhodlaný tým," prohlásil nejlepší střelec v historii ázerbájdžánské reprezentace se 14 góly.

Velký dojem na něj udělali čeští fanoušci. "Sice jich nebylo mnoho, ale v hotelu nebo na letišti od nás několik lidí chtělo autogramy, i když jsme přijeli jako soupeř. Udělalo nám to velkou radost. Přeju si, aby zítřejší zápas byl zajímavý," dodal Gurbanov, jenž vede Karabach už od roku 2008.