Plzeň –⁠ Karabach. Jsou nebezpeční dopředu. Liga mistrů je nejvíc, říká Pernica

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Plzeň –⁠ Karabach. Jsou nebezpeční dopředu. Liga mistrů je nejvíc, říká Pernica

Luděk Pernica věří, že Viktorie zvládne úterní odvetu LM.
Luděk Pernica věří, že Viktorie zvládne úterní odvetu LM.Profimedia
Plzeňský obránce Luděk Pernica (32) věří, že fotbalisté Viktorie zvládnou úterní domácí utkání s Karabachem i bez kapitána a jeho kolegy ze stoperské dvojice Lukáše Hejdy (32), kterého do odvety závěrečného play off Ligy mistrů nepustí karetní trest. Pro postup do skupiny "milionářské" soutěže chce dvaatřicetiletý zadák udělat všechno.

"Těžké by to bylo, i kdyby Lukyn (Hejda) hrál. Samozřejmě je to náš kapitán, malinko těžší to třeba bude, ale my tam máme další hráče, kterým věříme. Hlavně věříme, že to zvládneme," řekl Pernica na tiskové konferenci.

Karabach měl minulou středu při bezbrankové remíze v Baku převahu hlavně v prvním poločase, kdy Plzeň několikrát podržel brankář Jindřich Staněk. "Viděli jsme, že jsou hodně nebezpeční dopředu. Hlavně ta útočná vozba Wadji, Kady a krajní záložníci. To určitě zase bude nepříjemné. A slabiny? Samozřejmě vzadu nejsou úplně tak pevní, nějaké náznaky šancí jsme měli. Určitě se zaměříme na standardní situace," uvedl Pernica.

Preview utkání Plzeň - Karabach

Západočeši si kvůli účasti v play off nechali odložit sobotní ligový duel s nováčkem Brnem. V domácí soutěži o víkendu nenastoupil ani Karabach. "Jak všechny zápasy šly po sobě, tak to bylo každý třetí den. Teď to bude až šestý den a síly navíc určitě budou. Ale jestli nám to pomůže, to si řekneme až po zápase," podotkl bývalý obránce Brna či Jablonce.

Úřadující čeští šampioni usilují o čtvrtou účast ve skupině Ligy mistrů, potřetí mohou do elitní soutěže postoupit z kvalifikace. "Na klubové úrovni je to nejvíc, co můžete dokázat v Evropě. Obrovsky se na to těším a chceme pro postup udělat všechno," prohlásil Pernica.

"Je to něco jiného, než když jsem přicházel čtyři roky zpátky a Plzeň si zajistila přímý postup do skupiny jako vítěz ligy. Vybojovat si to od spodních pater předkol je ještě náročnější a konec by byl o to sladší," dodal plzeňský stoper.