Karabach –⁠ Plzeň. Trenér Gurbanov: Viktoria byla silnější, než jsem čekal

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Karabach –⁠ Plzeň. Trenér Gurbanov: Viktoria byla silnější, než jsem čekal

Karabach –⁠ Plzeň. Trenér Gurbanov: Viktoria byla silnější, než jsem čekal
Karabach –⁠ Plzeň. Trenér Gurbanov: Viktoria byla silnější, než jsem čekalProfimedia
Trenér fotbalistů Karabachu Gurban Gurbanov (50) po středeční domácí remíze 0:0 s Plzní ocenil české šampiony, kteří podle něj byli v úvodním utkání závěrečného play off Ligy mistrů ještě silnější, než očekával. Na výkon svých svěřenců byl hrdý, ale v odvetě od nich požaduje víc energie.

"Byl to intenzivní zápas. Oba týmy měly určité obavy. Stál proti nám velmi disciplinovaný soupeř. Cítil jsem, že Plzeň byla ještě silnější, než jsem čekal," citoval Gurbanovova web UEFA.com.

Karabach měl v prvním poločase v Baku před více než 31 tisíci fanoušků navrch, ale Viktorii výrazně podržel brankář Jindřich Staněk několika výbornými zákroky. Druhá půle na stadionu Tofika Bachramova už tolik příležitostí nenabídla.

Statistiky z utkání Karabach - Plzeň

"Plzeň si libovala v defenzivních soubojích jeden na jednoho a byla nebezpečná v protiútocích a standardních situacích. My jsme měli několik velkých šancí. Před zápasem jsem instruoval hráče, aby hráli trpělivě, což se jim dařilo," řekl Gurbanov. "Utkání si vyhodnotíme a zapracujeme na nedostatcích, které jsme viděli. Kvůli nám změnili herní styl, proto jsem na hráče hrdý," doplnil kouč.

Věří, že ázerbájdžánští šampioni zvládnou úterní odvetu v Plzni a podruhé postoupí do skupiny Ligy mistrů. "Pokusíme se vydat víc energie. Vždycky po sobě i týmu požaduju, abychom předvedli to nejlepší, co dokážeme. Takže můžete v České republice očekávat stejný tým. Nebudeme jenom bránit," dodal Gurbanov, jenž vede Karabach už od roku 2008.