Krejčí o výměně do Atlanty: Na novou výzvu se extrémně těším, od Younga se budu učit

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Krejčí o výměně do Atlanty: Na novou výzvu se extrémně těším, od Younga se budu učit
Krejčí o výměně do Atlanty: Na novou výzvu se extrémně těším, od Younga se budu učit
Krejčí o výměně do Atlanty: Na novou výzvu se extrémně těším, od Younga se budu učitProfimedia
Po mistrovství Evropy zahájil přípravu s Oklahomou, nakonec ale Vít Krejčí (22) svou druhou sezonu v NBA stráví jinde. Zamířil do Atlanty, kde se mimo jiné setká s jednou z největších hvězd NBA Traem Youngem (24). Co od nového angažmá očekává? Co naopak Hawks čekají od něj a jaké jsou jeho nejbližší plány?

Cítíte spíš zklamání z konce v Oklahomě, nebo přestup berete jako o to větší výzvu prosadit se v NBA?

"Nějaké zklamání tam určitě je, na druhou stranu se extrémně těším na tuhle novou výzvu. Jsem rád, že jsem takovou možnost dostal, Atlanta je kvalitní tým a budu se snažit využít šanci naplno."

Jak myslíte, že se budete herně doplňovat s oporami Hawks a co můžete novému týmu nabídnout?

"Myslím, že budu moci nabídnout podobné věci jako v Oklahomě, tedy hodně energie, obranu, střelbu a souboje. To jsou hlavní věci, na které se teď soustředím. A právě i to po mně asi budou chtít i v Atlantě."

V týmu Hawks se setkáte s Traem Youngem, jednou z největších hvězd NBA.

"Je jasné, že tým se točí hlavně kolem něj. Je to skvělý rozehrávač i střelec, má výbornou nahrávku. Těším se, že budu mít šanci učit se od takového frajera. Věřím, že mi to pomůže a posune mě to dál."

Měl jste už možnost mluvit s trenérem Natem McMillanem nebo s někým z Hawks? A jaké máte z klubu pocity?

"Všechno se to stalo teprve včera, takže jsem zatím neměl moc času. Mluvil jsem samozřejmě s manažerem, každopádně dnes už se stěhuju do Atlanty, takže s nimi budu moci promluvit už dnes večer."

Hawks se chystaji sehrát úvodní dva zápasy proti Milwaukee Bucks na NBA Global Games v Abú Dhabí. Budete součástí tohoto exotického tripu?

"Ano, takový je plán. V pátek odlétáme do Abú Dhabí, proto se to celé odehrálo takhle narychlo, že už dnes odlétám do Atlanty. Každopádně jsem natěšený poznat kluky a dát se do práce."