Krejčíková je díky triumfu v Ostravě opět českou jedničkou, ale odhlásila se z Kluže

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Krejčíková je díky triumfu v Ostravě opět českou jedničkou, ale odhlásila se z Kluže

Krejčíková je díky triumfu v Ostravě opět českou jedničkou, ale odhlásila se z Kluže
Krejčíková je díky triumfu v Ostravě opět českou jedničkou, ale odhlásila se z KlužeProfimedia
Barbora Krejčíková (26) se po vítězství na tenisovém turnaji v Ostravě posunula ve světovém žebříčku o devět míst na 14. pozici. Česká tenistka, která o týden dříve triumfovala v Tallinnu, je po čtyřech měsících znovu českou jedničkou. Zároveň se ale odhlásila z turnaje v Kluži, po náročném programu se omluvila kvůli zranění zápěstí.

O tento post přišla po nevydařené obhajobě titulu na Roland Garros. V Paříži hrála po jarních problémech s loktem. Nyní předstihla Karolínu Plíškovou i Petru Kvitovou, které vypadly z první dvacítky. Plíšková, jež v Ostravě nečekaně dohrála již v prvním kole, klesla z 19. na 22. příčku. Čtvrtfinalistka Agel Open Kvitová si pohoršila o jedno místo na 21. pozici.

První hráčkou světa je dál s obrovským náskokem Polka Iga Šwiateková, která v neděli podlehla Krejčíková v dramatickém finále.

Barbora Krejčíková je opět nejlepší českou tenistkou.
Barbora Krejčíková je opět nejlepší českou tenistkou.Livesport

Pozici světové jedničky ve čtyřhře si upevnila Kateřina Siniaková a získala díky vítězství v Munastíru s Kristinou Mladenovicovou z Francie šestý deblový titul v sezoně. Pořadí WTA vede už o více než 1000 bodů před Krejčíkovou, s níž letos ovládla Australian Open, Wimbledon a US Open, kde zkompletovaly kariérní Grand Slam.

Světový žebříček WTA ve čtyřhře.
Světový žebříček WTA ve čtyřhře.Livesport

Mužský singlový žebříček dál vede španělská dvojice Carlos Alcaraz, který minulý týden první zápas na ATP Tour v roli světové jedničky na turnaji v Astaně prohrál, a Rafael Nadal.

Bývalý první hráč světa Novak Djokovič, jenž týden po triumfu v Tel Avivu zvítězil i v Astaně a získal čtvrtý letošní titul, zůstal v pořadí sedmý. Srb kvůli chybějícímu očkování proti koronaviru přišel o řadu turnajů. Ve finančním žebříčku už se ale posunul na třetí místo za oba Španěly.

Světový žebříček ATP.
Světový žebříček ATP.Livesport

Kompletní světové žebříčky