Od dětství o takovém zápase sníte, vyznala se Krejčíková po triumfu v Ostravě

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Od dětství o takovém zápase sníte, vyznala se Krejčíková po triumfu v Ostravě

Barbora Krejčíková s trofejí za vítězství na ostravském turnaji Agel Open.
Barbora Krejčíková s trofejí za vítězství na ostravském turnaji Agel Open.AFP
Je to její pátý titul na okruhu WTA, vyhrála i Roland Garros, kde její vítězné emoce viděl celý svět. Ostravské vítězství ale bylo pro Barboru Krejčíkovou (26) jiné. Bylo doma. Bylo to vítězství nad světovou jedničkou ve skoro netenisovém prostředí, emoce na tribunách připomínaly spíš fotbalový šlágr. Česká tenistka to ale zvládla. Po sezoně, ve které se sbírala ze dna, opět ukázala svou velikost a úchvatnou třísetovou bitvu vyhrála 5:7, 7:6, 6:3.

Byly chvíle, kdy už zaplněná hala viděla jako vítězku Igu Šwiatekovou. Když polská šampionka v poslední chvíli odvrátila ztrátu ve druhé sadě a připravila si vedení 6:5, chybělo jen málo k jejímu triumfu. Krejčíková však polskou korunovaci odmítla. Dopodávala do tiebreaku a v něm dominovala. Publikum dostalo další porci úchvatné podívané – ještě jeden set.

V rozhodující sadě si česká tenistka počkala na slabší chvilku soupeřky, za stavu 4:3 prolomila podání Šwiatekové a ač se polská bojovnice bránila až do konce, nakonec přes pátý mečbol získala Krejčíková turnajový primát. Bitvu stylově zakončila esem.

Bezprostředně po posledním míči Krejčíková za svou soupeřkou zašla a objala ji. “Co jsme si řekly, to bych asi nechala mezi námi. Iga ví, jak moc ji respektuji. Je to aktuálně nejlepší hráčka na okruhu a já k ní chovám největší respekt.” Polce pak věnovala i speciální řeč, ve které jí poděkovala za to, že z ní dostala to nejlepší.

“Mám obrovskou radost, rozhodoval možná jediný balónek, ale jsem ráda, že jsem to vybojovala, tady před domácím publikem. Je to úžasné, jak lidi přišli a fandili na obě dvě strany. Myslím, že jsme si to obě dvě užily, předváděly jsme neskutečný zápas a jsem ráda, že já jsem ta vítězka,” hodnotila v emocích ještě na kurtu výjimečný zápas.

Roland Garros, Praha nebo Ostrava, Krejčíková nechce turnajové tituly porovnávat. “Tohle vítězství musím zařadit na ty nejvyšší pozice. Ale já v nich nedělám rozdíl. Všechna vítězství která jsme zažila, byla náročné. Jsem šťastná, že jsem měla takové dva týdny.”

Ostravské vítězství vyvolalo v brněnské rodačce skutečně ryzí emoce. Bitva se Šwiatekovou připomínala staré dobré časy fedcupových klání, kdy se v arénách fandilo hodně nahlas. “Když na nás přijde tolik lidí, to je neskutečný pocit. To vám proběhne hlavou celý tenisový život. Prostě odmalička jsme o tom obě dvě snily, hrát takové velké zápasy. A teď se to děje! Hrajeme ten nejlepší tenis a lidi to baví a dělá jim to radost, což je prostě nejdůležitější. Opravdu jsem ráda, že máme tak skvělé fanoušky,” vyprávěla šampionka.

Rok 2022 pro loňskou grandslamovou vítězku končí příjemně. V jeho průběhu přitom byla v obrovské krizi, ztratila žebříčkové postavení a v Ostravě dokonce ani nebyla nasazená. Po vítězství v Tallinu ale zapsala druhý turnajový titul v řadě a devět utkání za sebou nepoznala pocit prohry.

“Mám z toho obrovskou radost, kdyby mi to řekl někdo dva týdny zpátky, tak tomu nebudu věřit. Byla jsem na tom fakt špatně. Ale všechno zlé je pro něco dobré. Tak teď dokazuju to, že to loni nebyla náhoda. Teď jsem ale tady, mám dva turnaje vyhrané a je to úžasný pocit. Spoustu zápasů jsem otáčela a vybojovala a v koncovkách jsem byla strašně mentálně silná. Mám z toho obrovskou radost, že práce, kterou jsem do toho dala, hlavně v singlu, se vrací.”

A co bude dál? “Půjdu se vyfotit s trofejí, půjdu na hotel, půjdu si lehnout a zítra vyrazím do Brna.”