Ledecká po další operaci klíční kosti: Musím být trpělivá. Pro návrat udělám maximum

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Ledecká po další operaci klíční kosti: Musím být trpělivá. Pro návrat udělám maximum
Ester Ledecká podstoupila další operaci klíční kosti.
Ester Ledecká podstoupila další operaci klíční kosti.
Profimedia
Trojnásobná olympijská vítězka Ester Ledecká (27) má za sebou další operaci klíční kosti, kterou si zlomila v letní přípravě. Do sezony sedmadvacetiletá lyžařka a snowboardistka vstoupí až v novém roce. Ledecká o tom dnes informovala v tiskové zprávě. Doufá, že by mohla stihnout únorové světové šampionáty.

Původně se Ledecká chtěla vrátit na závodní svahy v příštím týdnu na Světovém poháru v kanadském Lake Louise, kde před třemi lety poprvé vyhrála sjezd. Plány však musela změnit, neboť léčba tříštivé zlomeniny klíční kosti nešla podle očekávání. Po konzultaci s rakouskými lékaři a fyzioterapeutem Pavlem Kolářem se proto rozhodla odložit vstup do sezony a minulý týden v Innsbrucku podstoupila další chirurgický zákrok.

"Děkuji doktoru Spernerovi z kliniky Kettenbrücke v Innsbrucku a Robertu Trenkwalderovi z Red Bullu za zajištění špičkové péče. Udělám maximum pro to, abych se v příštím roce vrátila na start závodů v plné síle," uvedla Ledecká v tiskové zprávě.

Ráda by stihla mistrovství světa. Šampionát sjezdařů ve francouzském Courchevelu a Méribelu začne 6. února, snowboardisté budou bojovat o medaile o dva týdny později v gruzínském Bakuriani. "Teď musím být trpělivá. Držte mi pěsti, ať se všechno hojí tak, jak má," konstatovala dvojnásobná mistryně světa na snowboardu a vítězka tří závodů Světového poháru ve sjezdovém lyžování.

Pětinásobná vítězka ankety Král bílé stopy stále nemá podepsanou reprezentační smlouvu s lyžařským svazem, s kterým se nedohodla na marketingových právech.

Před novou sezonou si Ledecká zvykala na nové lyže po přechodu od Atomicu ke značce Kästle. Změnil se i její realizační tým, do kterého přišel nový servisman.