Lehečka před baráží Davis Cupu v Izraeli: Jsem nastavený na nejlepší tenis

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Lehečka před baráží Davis Cupu v Izraeli: Jsem nastavený na nejlepší tenis

Lehečka před baráží Davis Cupu v Izraeli: Jsem nastavený na nejlepší tenis
Lehečka před baráží Davis Cupu v Izraeli: Jsem nastavený na nejlepší tenisProfimedia
Absence izraelské jedničky Jišaje Oliela (22) Jiřího Lehečku (20) překvapila, ale nerozhodila. Před baráží Davis Cupu, do níž ve Shlomo Group Aréně vstoupí v pátek ve 13:00 zápasem proti méně známé domácí trojce Danielu Cukiermanovi (27), čiší z mladoboleslavského rodáka sebevědomí. Je přesvědčen, že Češi jsou jasným favoritem.

"V téhle společnosti nemůžete nikoho podcenit. Jestli hraji proti prvnímu, druhému nebo třetímu hráči, mi je jedno. Musím být připravený, že soupeř bude hrát nejlepší tenis a i já předvést svůj nejlepší výkon. S tímhle nastavením do toho půjdu," řekl po losu ve videorozhovoru s novináři Lehečka. "S Tomášem (Macháčem) jsme na tom herně velice slušně. Hala nám sedí, míče také. Máme velkou šanci, budeme favorité a chceme toho využít," doplnil.

Třiašedesátý hráč světa Lehečka bude v baráži nejvýše postaveným hráčem žebříčku ATP. S Cukiermanem (450. místo) se střetne poprvé. Rodák z Tel Avivu nastoupí v pátečním singlu místo jedničky Oliela, který vynechal poslední tréninky. Do sobotního programu jej však mohou izraelští trenéři stále nasadit.

Utkání Cukierman - Lehečka

"Tréninky soupeře jsem moc nesledoval, takže mě to trochu překvapilo. Nevěděl jsem, že Oliel moc nehrál. Na našem nasazení to ale nic nezmění," řekl Lehečka. "Cukiermana moc neznám. Odpoledne strávím přípravou na zítřejší zápas a dáme s týmem dohromady strategii, aby to vyšlo," doplnil Lehečka.

"Příprava proběhla, jak měla. Vyzkoušeli jsme si základní údery, hity, čtyřhru i tréninkové sety v singlu. Připravili jsme se, jak to šlo. Máme super servis, všichni se o nás dobře starají. Jsme v pořádku i po zdravotní stránce a jsme připravení podat náš nejlepší výkon," dodal.

Po jeho utkání půjde v pátek do akce Tomáš Macháč proti izraelské dvojce Edanu Lešemovi. Program bude vrcholit sobotní čtyřhrou a dalším dvěma dvouhrami.

Utkání Lešem - Macháč