Bez zraněného Veselého. V nominaci na baráž pro Davis Cup jsou Lehečka i Macháč

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Bez zraněného Veselého. V nominaci na baráž pro Davis Cup jsou Lehečka i Macháč
Jiří Veselý vynechá baráž kvůli zraněnému stehnu.
Jiří Veselý vynechá baráž kvůli zraněnému stehnu.
Profimedia
V nominaci českého týmu na zářijovou baráž tenisového Davis Cupu v Izraeli jsou Jiří Lehečka, Tomáš Macháč, Zdeněk Kolář a Dalibor Svrčina. Domácí dvojka Jiří Veselý chybí kvůli zraněnému stehnu, Vít Kopřiva se omluvil z důvodu očekávání narození potomka. Informoval o tom v nahrávce pro média kapitán Jaroslav Navrátil.

Tenisté odehrají barážové duely na tvrdém povrchu v Tel Avivu 16. a 17. září. Vítěz postoupí do kvalifikace na finálový turnaj v roce 2023. "Máme velmi mladý tým, ale jsou tam zkušenosti z minulých zápasů v Rakousku a Argentině. Doufám, že kluci budou zdravotně připravení. K utkání do Izraele jedeme určitě v roli mírných favoritů," řekl Navrátil.

Hlavním tahounem by měla být především česká jednička a 61. hráč světa Lehečka. Dvacetiletý rodák z Mladé Boleslavi vyhrál v srpnu challenger v Liberci. Na US Open nedotáhl v 1. kole nadějně rozehraný zápas se čtvrtfinalistou letošního Wimbledonu Christianem Garínem z Chile.

O rok starší Macháč postoupil v New Yorku z kvalifikace do hlavní soutěže, kde prohrál po pětisetovém boji s nasazenou jednadvacítkou Nizozemcem Boticem van de Zandschulpem. "Jejich výsledky jsou v poslední době slušné," uvedl Navrátil.

Program českého tenisového týmu

Izraelci dosud nominaci nezveřejnili. Kapitán českého týmu očekává, že v ní bude jejich jednička a 355. hráč na světě Jišaj Oliel. Chybět by neměl ani hráč páté stovky žebříčku ATP Edan Lešem. Podle Navrátila mohou Izraelci nasadit do čtyřhry také veterány Dudiho Selu a Jonathana Erlicha.

Baráž se odehraje na tvrdém povrchu. "Napřed se mělo hrát venku na antuce, ale nebyli schopní zajistit areál pro dva nebo tři tisíce diváků a ani kurty podle regulí ITF. Kvůli tomu se bude hrát v hale v Tel Avivu. Bude to určitě bouřlivé jako všude, ale kluci už hráli před většími návštěvami," podotkl Navrátil.