Lens přetlačilo Auxerre, Olympique Marseille potvrdil formu. Lyon nestačil na Štrasburk

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Lens přetlačilo Auxerre, Olympique Marseille potvrdil formu. Lyon nestačil na Štrasburk
Aktualizováno
Lens přetlačilo Auxerre, Olympique Marseille potvrdil formu. Lyon nestačil na Štrasburk
Lens přetlačilo Auxerre, Olympique Marseille potvrdil formu. Lyon nestačil na ŠtrasburkAFP
Fotbalisté Lens si v 19. kole Ligue 1 pojistili postavení na druhé příčce tabulky, když na vlastní půdě porazili nováčka z Auxerre 1:0. Velkou herní převahu přetavili domácí v rozhodující gól v 59. minutě, kdy pokutový kop proměnil polský záložník Przemyslaw Frankowski (27). Stáhnout náskok Lens opět jen na dva body se podařilo Olympiqueu Marseille, který porazil Lorient 3:1. Lyon nezvládl domácí duel se Štrasburkem, prohrál 1:2.

Lens – Auxerre 1:0

Hosté se po inkasované brance nezmohli na zvrat i proto, že nová akvizice z Marseille Souleymane Touré dostala červenou kartu. Racing Club tak po zaváhání se Štrasburkem získal plný počet bodů, čímž vyvinul alespoň lehký tlak na vedoucí PSG, jehož náskok stáhl na tři body. Úradující mistři však mají zápas k dobru.

Statistiky zápasu Lens – Auxerre
Statistiky zápasu Lens – AuxerreOpta by Stats Perform

Marseille – Lorient 3:1

Olympique Marseille potvrdil skvělou formu, když otočil nepříznivě se vyvíjející duel s Lorientem a na vlastní půdě vyhrál 3:1. Domácí se nenechali rozhodit inkasovaným gólem a utkání třemi přesnými zásahy zvrátili na svou stranu. Velkou zásluhu na tom měl Sead Kolašinac, jenž první branku sám vstřelil a na druhé měl lví podíl. Pro celek v bílých dresech to byla již šestá ligová výhra v řadě a sedmá proti Les Merlus.

Statistiky zápasu Marseille – Lorient
Statistiky zápasu Marseille – LorientOpta by Stats perform

Lyon – Štrasburk 1:2

Lyon před vlastními diváky podlehl na hranici sestupu potácejícímu se Štrasburku 1:2. Celek z Alsaska udeřil dvakrát v krátkém sledu, přičemž trefa Habiba Dialla ze 32. minuty se stala tou, která mu zajistila teprve druhé vítězství v sezoně. Tři body jsou pro hosty o to cennější, že na půdě Les Gones je v ligové soutěži vybojovali naposledy v roce 1979.

Aktuální tabulka Ligue 1
Aktuální tabulka Ligue 1Livesport