Anglie – Senegal 3:0. Albion probral gól Hendersona, další přidali Kane a Saka

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Anglie – Senegal 3:0. Albion probral gól Hendersona, další přidali Kane a Saka
Aktualizováno
Anglie – Senegal 3:0. Albion probral gól Hendersona, další přidali Kane a Saka
Anglie – Senegal 3:0. Albion probral gól Hendersona, další přidali Kane a SakaOpta by Stats Perform / AFP
Postup mezi nejlepších osm celků šampionátu slaví i Anglie, byť to z její strany v prvním poločase žádná hitparáda nebyla. V největší šanci se ocitl Boulaye Dia, jehož ale perfektně vychytal Jordan Pickford. Na druhé straně první velkou šanci proměnil Jordan Henderson, favorit pookřál a před přestávkou přidal druhý gól Harry Kane. Po pauze Afričany definitivně zlomil Bukayo Saka a Albion se může těšit na sobotní čtvrtfinále proti Francii.

Angličané se jediné velké trofeje dočkali v roce 1966 a náročná fanouškovská obec dávala silně najevo svou netrpělivost. Cesta ke snu vedla v osmifinále přes Senegal, což Angličany mohlo z historického hlediska těšit, jelikož s africkým soupeřem na světovém šampionátu nikdy neprohráli. Ve vůdce Lvů z Terangy se při absenci Sadia Maného nepřekvapivě vyprofiloval Kalidou Koulibaly. Oceňovaný stoper v klíčovém duelu s Ekvádorem přidal nadstavbu a svým prvním reprezentačním gólem posunul Senegal mezi 16 nejlepších celků turnaje.

Sestřih zápasu Anglie – Senegal
Livesport CZ

V opatrném úvodu duelu se vicemistři Evropy marně snažili pomalou kombinací překonat pevný blok senegalské defenzivy. Afričané spoléhali na rychlé protiútoky a jejich taktika se málem ukázala jako úspěšná. Sám před gólmanem se ocitl Ismaïla Sarr, jehož tvrdá rána prosvištěla těsně nad břevnem. Pasivně hrající ostrovany mohl po půlhodině potrestat Boulaye Dia.

Střelu z úhlu útočníka Salernitany však výborným zákrokem zneškodnil Pickford. Navzdory ospalému výkonu odcházeli do šaten s dvougólovým náskokem Evropané. Jude Bellingham opět ukázal ohromný talent, když naservíroval míč před bránu Hendersonovi, jenž zkušeně uklidil balon do sítě. V nastavení první půle přidal další zásah Kane, který suverénně zakončil perfektně vyřešené přečíslení.

Statistiky zápasu Anglie – Senegal
Statistiky zápasu Anglie – SenegalLivesport

Po změně stran se už fotbalisté Senegalu k odporu nezmohli, naopak pouštěli útočníky soupeře do dalších šancí. S přízemním pokusem Kanea si ale Édouard Mendy poradil a rána Saky se mezi tři tyče vůbec nevešla. Křídelník Arsenalu si spravil chuť v 57. minutě, kdy využil přízemní centr Phila Fodena, jenž si připsal již druhou asistenci večera. Angličané dohráli zápas v poklidném tempu s míčem na kopačkách. Navíc je mohl těšit i fakt, že udrželi třetí čisté konto v řadě.

Livesport hráč utkání: Phil Foden (Anglie)

Přehled zápasu Anglie – Senegal 3:0