Anglie – Senegal. Afričtí šampioni myslí na překvapení, budou však čelit velké útočné síle

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Anglie – Senegal. Afričtí šampioni myslí na překvapení, budou však čelit velké útočné síle
Jude Bellingham (vlevo) a Harry Kane, na ně bude Anglie hodně spoléhat.
Jude Bellingham (vlevo) a Harry Kane, na ně bude Anglie hodně spoléhat.Profimedia
Angličtí fotbalisté budou chtít v osmifinále mistrovství světa proti Senegalu pokračovat ve skvělých výsledcích ze skupiny, kde vybojovali dvě výhry a jednu remízu. Naopak šampioni z posledního Afrického poháru národů vědí, že v zápase mohou jen překvapit.

Anglie prošla skupinou B s velkým přehledem. Ke dvěma přesvědčivým vítězstvím nad Walesem a Íránem přidala bod za bezbrankovou remízu se Spojenými státy a se sedmi body postoupila z prvního místa. To jí zajistilo právě úterní klání s jejich rivalem z Britských ostrovů, v němž jednoznačně zvítězila v poměru 3:0.

O branky se v rozmezí 18 minut postarali Phil Foden a dvakrát Marcus Rashford, který si po dvou dobrých výkonech v zápasech, do nichž naskočil z lavičky, vysloužil místo v základní sestavě a Garethu Southgateovi se odvděčil opravdu znamenitě. Dá se tedy očekávat, že i v důležitém osmifinálovém zápase by mohl zaujmout místo Raheema Sterlinga.

Sestřih utkání Anglie – Wales
Livesport CZ

V týdnu Angličané před vyřazovací fázi překypovali sebevědomím. Záložník West Hamu United Declan Rice například na otázku ohledně dalších vyhlídek The Three Lions na turnaji uvedl: "Proč by se nás ostatní týmy neměly bát? Když se podíváte na naše útočníky, zjistíte, že jsou všichni naprostou světovou špičkou. Naše soupiska navíc čítá mnoho talentovaných hráčů."

Kdo by se rozhodně neměl bát anglických útočných hvězd, to je obranná řada Senegalu. Stejně jako ve skupině by opět měla být klíčem úspěchu Afričanů. Oporou pro ně pak opět bude zejména dvojice londýnské Chelsea – brankář Édouard Mendy a stoper Kalidou Koulibaly.

Senegalci ve skupině A vyhráli dvě ze tří utkání. Prohra s Oranjes a výhra nad domácím Katarem se tak nějak očekávala, nejdůležitější duel tedy přišel na závěr skupiny proti Ekvádoru. Cissého svěřenci potřebovali nutně zvítězit, remíza by posunula dál jejich jihoamerické soupeře. Vyrovnaný duel rozhodl ve prospěch afrického týmu v 70. minutě kapitán Koulibaly a poslal tak svůj tým do vyřazovacích bojů.

Sestřih utkání Ekvádoe – Senegal
Livesport CZ

Lvi z Terangy umějí ve velkých zápasech překvapit, naposledy to ukázali před 20 lety, právě v osmifinále mistrovství světa v Korejaké republice a Japonsku. Tehdy to odnesl jiný evropský soupeř, Švédové. Ti si tehdy vylámali na Afričanech zuby, přestože překvapivě vyhráli těžkou skupinu s Anglií, Argentinou a Nigérií.

V klání, které bude vůbec první v historii mezi těmito celky, nebude moci Senegal spoléhat na Idrissu Gueyeho. Záložník Evertonu totiž v zápase s Ekvádorem inkasoval druhou žlutou kartu na turnaji, a tak musí osmifinálový souboj vynechat. Mimo bude pravděpodobně také Cheikhou Kouyaté, který v prvním zápase proti Nizozemsku utrpěl zranění kotníku. Naopak Angličané by měli hrát v plné sestavě.