Ballkani – Slavia 0:1. Hosté splnili povinnost, postup ale nemají ve svých rukou

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Ballkani – Slavia 0:1. Hosté splnili povinnost, postup ale nemají ve svých rukou
Aktualizováno
Oscar střílí na bránu Ballkani v zápase Evropské konferenční ligy.
Oscar střílí na bránu Ballkani v zápase Evropské konferenční ligy.Profimedia
Aby si udrželi naději na vyřazovací fázi Evropské konferenční ligy, potřebovali slávisté na hřišti kosovského mistra Ballkani bodovat, ideálně vyhrát. A byť nepředvedli zrovna oslnivý výkon, kýžených tří bodů se dočkali, čtvrt hodiny před koncem je hlavou vystřelil Ondřej Lingr (24). Ani tak ale nemají sešívaní postup ve vlastních rukou. V posledním zápase se Sivassporem musejí získat víc bodů než Kluž proti Ballkani – pak by šli dál právě přes rumunský tým, s nímž dvakrát prohráli.

Slavia nevstoupila do utkání úplně ideálně a hned po pár minutách musel předvést první zákrok Ondřej Kolář. Postupem času však sešívaní začali být více ve hře a jako první je mohl do vedení poslat Peter Olayinka, jenž ovšem z prostoru pokutového území placírkou přestřelil domácí bránu. Další příležitost měl těsně před půlhodinou hry Yira Sor, kterého nádhernou přihrávkou za obranu vyslal do samostatného úniku David Jurásek.

Nigerijský útočník se však dostal mimo ideální úhel a branku z následné střely minul. V závěru poločasu měl ještě z brejkové situaci velkou šanci Ermal Krasniqi, jeho obalovačka na zadní týč ale naštěstí pro hosty minula prostor mezi třemi tyčemi.

První dějství nepřineslo příliš oslnivé tempo, což se přeneslo i do úvodu druhé půle, kdy se hrála především taktická bitva o střed pole. V 55. minutě přišel oživit dění v utkání Ewerton, jenž o osm minut později vybojoval faul na hranici velkého vápna. Brazilec se sám ke standartce postavil a nebyl vůbec daleko k brance, střelu mu ovšem skvěle zblokoval obránce Armend Thaqi.

Obrovská radost propukla u slávistických fanoušků v 75. minutě, kdy o výhře sešívaných rozhodl jediným gólem Lingr. Slávistický záložník musel poděkovat především Juráskovi, jenž jej milimetrově přesným centrem z levé strany pokutového území našel na zadní tyči, odkud se Lingr hlavou nemýlil. V úplném závěru se pak ještě musel blýsknout dvěma skvělými zákroky Kolář.

Statistiky utkání Ballkani – Slavia

Tabulka skupiny G Evropské konferenční ligy
Tabulka skupiny G Evropské konferenční ligyFlashscore