Fenerbahce - Slovácko 3:0. Favorit měl navrch, Hofmann dostal červenou

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Fenerbahce - Slovácko 3:0. Favorit měl navrch, Hofmann dostal červenou

Aktualizováno
Fenerbahce - Slovácko 3:0. Favorit měl navrch, Hofmann dostal červenou
Fenerbahce - Slovácko 3:0. Favorit měl navrch, Hofmann dostal červenouProfimedia
Vstup do 3. předkola Evropské ligy Slovácku nevyšel, na hřišti Fenerbahce prohrálo 0:3. Zahrozilo sice jako první, když Merchas Doski (22) trefil tyč, udeřili ale domácí. V 17. minutě se trefil Emre Mor (25) a před přestávkou parádně zakroutil přímý kop Lincoln. Když byl na začátku druhé části vyloučen Stanislav Hoffman (32), bylo zřejmé, že lepší pozici do odvety bude mít Fenerbahce. Obzvláště poté, co na 3:0 uzavřel svým druhým a neméně povedeným gólem Lincoln (23).

Bouřlivá atmosféra ani důležitost utkání nebyla na hostech z úvodu znát. Už ve druhé minutě mohl Slovácko poslat do vedení Merchas Doski, jenže jeho střela zpoza vápna trefila tyč. To také bylo z ukázek ofenzivních akcí modrobílých na nějakou dobu vše.

Po sympatickém začátku diktovali tempo favorizovaní "Kanárci" a záhy se dočkali branky. Lincoln na sebe ve vápně navázal tři hráče a poslal míč na volného Emre Mora, který jej z úrovně penaltového puntíku umístil přesně k pravé tyči. Úvodní gól malinko umírnil turecký nátlak, přesto byli domácí i nadále nebezpečnějším celkem. V závěru poločasu ještě uštědřil Lincoln nádherným gólem z přímého kopu hostům druhou ránu.

Další "dáreček", tentokrát v podobě červené karty, dostalo Slovácko už na začátku druhé půle, čímž se mu výrazně zkomplikovaly plány na potenciální zvrat. Poměrně přísnou druhou žlutou kartu obdržel za hru rukou Hoffman.

Tlak domácích byl tak ještě drtivější, od třetí inkasované branky z kopačky Attily Szalaie zachránil hosty praporek pomezního. Většinu druhého dějství hrálo Fenerbahce na útočné polovině a svému soupeři půjčovalo míč jen zřídka. Drtivou výhru domácích v závěru podtrhl svou druhou dalekonosnou trefou Lincoln.

Slovácko v hlavním tureckém městě tvrdě narazilo, a z vítězství se tak radovalo Fenerbahce. Moravané budou mít šanci na reparát za týden, kdy je na programu odveta.

Livesport hráč utkání: Lincoln (Fenerbahce)

Statistiky zápasu 3. předkola Evropské ligy Fenerbahce - Slovácko