Jižní Korea – Ghana 2:3. Vítězství Černých hvězd režíroval dvougólový fantom Kudus

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Jižní Korea – Ghana 2:3. Vítězství Černých hvězd režíroval dvougólový fantom Kudus
Jižní Korea – Ghana 2:3. Vítězství Černých hvězd režíroval dvougólový fantom Kudus
Jižní Korea – Ghana 2:3. Vítězství Černých hvězd režíroval dvougólový fantom KudusAFP / Opta by Stats Perform
Fotbalisté Ghany vyhráli v utkání druhého kola skupiny H mistrovství světa nad Jižní Koreou 3:2. Zástupce afrického kontinentu se radoval i díky několika hráčům, kteří s reprezentováním země zlata souhlasili až před několika měsíci. Tři takoví nastoupili v základní sestavě a jeden z nich, Mohammed Salisu, dokonce ve 24. minutě obstaral úvodní gól. Dvoubrankové poločasové vedení nicméně Jihokorejci velmi rychle stáhli prostřednictvím zásahů Gue-Sunga Choa. Zpět na stranu Afričanů ale strhl zápas rovněž dvougólový Mohammed Kudus.
Sestřih utkání Jižní Korea – Ghana
Livesport CZ

Černé hvězdy sahaly proti Portugalcům po senzačním bodu i přesto, že 10 minut před koncem prohrávaly o dvě branky. Následně se jim však podařilo snížit, a kdyby Iňaki Williams potrestal hrubici soupeřova brankáře, mohla Ghana odcházet z úvodního duelu více než spokojena. Kdo naopak na překvapivý výsledek dosáhl, byli Jihokorejci. Těm se v duelu s našlapanou Uruguayí příliš nevěřilo, nakonec ale celek kolem Heung-Min Sona sehrál více než vyrovnaný duel a zaslouženě remizoval.

Zápas začal převahou Tygrů z Asie, kteří drželi balon a vypracovali si spoustu rohových kopů, do výraznější šance se však v úvodních 20 minutách nedostali. Jako první tak udeřila Ghana. Po standardní situaci se Salisu dostal k odraženému míči a otevřel skóre. Seung-Gyu Kim tak na turnaji inkasoval z první střely, která šla na jeho branku. Afričany gól povzbudil a najednou byli mnohem lepším týmem. Ve 34. minutě si po dlouhé kombinaci na centr Jordana Ayewa naběhl Kudus a přesnou hlavičkou zvýšil na 2:0.

Momentum zápasu Jižní Korea – Ghana
Momentum zápasu Jižní Korea – GhanaOpta by Stats Perform

Čtvrtfinalisté z roku 2010 se po změně stran věnovali především bránění, přesto jejich obrana v 58. minutě selhala. Tariq Lamptey ztratil na kraji hřiště balon, Kang-In Lee vyslal do pokutového území povedený centr a Gue-Sung Cho hlavou snížil. O chvíli později navíc stejný hráč vyrovnal, když po dalším skvělém pasu vyskočil na zadní tyči ze všech nejvýš a razantní hlavičkou nedal brankářovi šanci. Ghana se však ze šoku rychle oklepala a v 68. minutě předvedla na levé straně rychlou kombinaci, kterou po přihrávce do vápna zakončil Kudus. Jihokorejci si sice v závěru dokázali vytvořit několik nebezpečných situací, vstřelit poprvé ve své historii v zápase světového šampionátu tři góly se jim ale nepovedlo.

Ghana tedy navázala na srdnatý výkon proti Portugalsku cenným vítězstvím. Své působení ve skupině uzavře africký celek 2. prosince utkáním s Uruguayí. Korejci ve stejný den vyzvou Portugalsko.

Livesport hráč utkání: Mohammed Kudus (Ghana)

Přehled zápasu Jižní Korea – Ghana 2:3