Kanada – Maroko 1:2. Lvi z Atlasu postupují do osmifinále, Javorové listy končí bez bodu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Kanada – Maroko 1:2. Lvi z Atlasu postupují do osmifinále, Javorové listy končí bez bodu

Aktualizováno
Kanada – Maroko 1:2. Lvi z Atlasu postupují do osmifinále, Javorové listy končí bez bodu
Kanada – Maroko 1:2. Lvi z Atlasu postupují do osmifinále, Javorové listy končí bez boduOpta by Stats Perform / AFP
Maroko v posledním duelu skupiny F mistrovství světa porazilo Kanadu 2:1 a po dlouhých 36 letech postoupilo do vyřazovací fáze. Povedlo se mu to navíc dokonce z první příčky tabulky. Ráz utkání určila už jeho čtvrtá minuta, kdy po hrubce kanadského brankáře otevřel skóre Hakim Ziyech (29). Lvi z Atlasu měli po dvou utkáních nakročeno k tomu, aby se stali historicky prvním africkým celkem, který na mundialu v průběhu skupinové fáze neinkasoval. O tuto možnost se však připravili vlastním gólem Nayefa Aguerda (26) ze závěru úvodního dějství.

Kanaďané byli i přes velmi sympatické výkony již venku ze hry o postup. Oba své duely totiž prohráli s celkovým skóre 1:5. Kdo naopak stále živil naději na postup, byli Maročané. Ti měli vše ve svých rukou. V tabulce se po skalpu Belgie nacházeli na druhé příčce a i přes případnou porážku mohli proklouznout do osmifinále. Na to se ale spoléhat rozhodně nechtěli. Stále totiž měli šanci na konečné první místo v tabulce, k tomu ovšem potřebovali bezpodmínečně vyhrát a doufat v prohru Chorvatů.

Přehled zápasu Kanada – Maroko 1:2

Zápas začal pro Maročany dokonale. Skórovat se jim podařilo už ve 4. minutě po hrubé chybě v defenzivě Kanady, kdy brankář MIlan Borjan vyběhl mimo pokutové území a tragicky rozehrál přímo na kopačky osamoceného Ziyecha. Záložník světových kvalit situaci využil a jeho obstřel ze střední vzdálenosti skončil v síti.

Sestřih utkání Kanada - Maroko (1:2).
Livesport CZ

Díky brzkému vedení z hráčů Maroka opadla veškerá nejistota a jejich jednoduchá, ale účinná hra přinesla ve 23. minutě druhý gól. Achraf Hakimi svým pasem z vlastní poloviny hřiště vyslal do úniku Youssefa En Nesyriho, jehož prudká přízemní rana na bližší tyč zdvojnásobila vedení. Atraktivní první poločas ve 40. minutě přinesl další branku Maroka, tentokrát ale do vlastní sítě. Přízemní centr Sama Adekugbeho se Aguerd snažil odvrátit, míč ovšem uklidil za Bona.

Statistiky zápasu Kanada – Maroko (1:2)
Statistiky zápasu Kanada – Maroko (1:2)Opta by Stats Perform

Ve druhém dějství se herní styly obou mužstev výrazně změnily. Maroko stáhlo své útočníky blíže ke své brance, čímž vyzvali hráče Kanady jejich obranné řady dobývat. Změna taktiky se ale v 72. minutě mohla vymstít, když si na rohový kop nejlépe naskočil Atiba Hutchinson a zakončením hlavou orazítkoval břevno. Z následné nadějné dorážky Alistair Johnston zamířil nad. Lvi z Atlasu si svou pasivitou říkali o ztrátu vedení, jenže ofenziva The Reds už Bona překonat nedokázala.

Kanada tak zakončila působení na letošním šampionátu třetí prohrou v řadě. Maroko se naopak může těšit na osmifinále, kde se střetne s druhým celkem skupiny E.

Livesport hráč utkání: Youssef En Nesyri (Maroko)

Tabulka skupiny F
Tabulka skupiny FLivesport