Man. United – Man. City 2:1. Domácí otočili a k rivalovi se přiblížili na jediný bod

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Man. United – Man. City 2:1. Domácí otočili a k rivalovi se přiblížili na jediný bod

Aktualizováno
Man. United – Man. City 2:1. Domácí otočili a k rivalovi se přiblížili na jediný bod
Man. United – Man. City 2:1. Domácí otočili a k rivalovi se přiblížili na jediný bodAFP
Jestli první poločas manchesterského derby nenabídl kdovíjakou podívanou, ten druhý to bohatě kompenzoval. Do vedení se v 60. minutě dostali Citizens, po centru Kevina De Bruyneho udeřil hlavou Jack Grealish, který byl na hřišti pouhé tři minuty. Stejný časový úsek stačil Rudým ďáblům k otočení skóre, v závěru se trefili Bruno Fernandes a Marcus Rashford. Domácí tak napravili dojem z podzimního vzájemného utkání, z něhož si odnesli debakl 3:6, a městskému rivalovi se v tabulce přiblížili na rozdíl jediného bodu.

Man. United – Man. City 2:1

Citizens se v úvodu klání snažili prosadit postupnou kombinací, domácí ale skvěle dostupovali. United cíleně zhušťovali střed hřiště, což svěřence Pepa Guardioly často dostávalo do situací, kdy jednoduše nevěděli, co mají s míčem dělat. A tak to byli Rudí ďáblové, kteří se ve 34. minutě ocitli v největší šanci prvního poločasu, když Ederson hrubě neodhadl dlouhý míč za obranu hostí.

Rashford, který skŕoval v každém z posledních šesti utkání United, však i kvůli rychlému návratu obránců City nezakončil přesně. Stejný hráč se záhy dostal do úniku z levé strany, tentokrát ale brazilský brankář včasným vyběhnutím svůj tým podržel.

Statistiky zápasu Man. United – Man. City
Statistiky zápasu Man. United – Man. CityOpta by Stats Perform

Do druhého poločasu nastoupili úplně jiní Citizens, kterým konečně zafungovala hra s využíváním krajních hráčů. Několik nebezpečných centrů z pravé strany hřiště ještě domácí defenziva přežila, avšak v 60. minutě přece jen kapitulovala. Klíčovou roli v úvodní brance sehrál De Bruyne, jenž poslal nadýchaný lob na hlavu střídajícího Grealishe, jehož hlavička z bezprostřední blízkosti rozvlnila síť.

Momentum manchesterského derby
Momentum manchesterského derbyOpta by Stats Perform

Domácí poté hru trochu otevřeli a v 80. minutě Fernandes vyrovnal, když úspěšně zakončil fenomenální přihrávku za obranu od Casemira. Nutno však podotknout, že trefa byla dosti kontroverzní, neboť obranu hostí ovlivnil Rashford, který se v době přihrávky Brazilce nacházel v jasném ofsajdu. V 82. minutě si ale anglický reprezentant postavení mimo hru pohlídal a pohotovým skluzem zužitkoval přihrávku z lavičky příchozího Alejandra Garnacha.

Aktuální pořadí na čele Premier League
Aktuální pořadí na čele Premier LeagueLivesport