Plzeň – Karabach 2:1. Viktoria prohrávala, ale slaví postup do Ligy mistrů

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Plzeň – Karabach 2:1. Viktoria prohrávala, ale slaví postup do Ligy mistrů

Aktualizováno
Viktoriáni slaví, počtvrté si zahrají skupinu Ligy mistrů.
Viktoriáni slaví, počtvrté si zahrají skupinu Ligy mistrů.Profimedia
Po prvním poločase by si na ni vsadil málokdo. Plzeň v odvetě play off Ligy mistrů s Karabachem prohrávala a nevystřelila na bránu. Do druhé části ale hráči Viktorie vyběhli jako vyměnění. Aktivně napadali, po zisku míče rychle přecházeli do útoku, což vyústilo v tlak a hlavně v góly. V 58. minutě potrestal špatné vyběhnutí brankáře Jan Kopic a čtvrt hodiny poté otočil skóre Jan Kliment. Plzeň tak počtvrté v historii postoupila do skupiny LM.

První okamžiky v Doosan Areně byly v režii domácího celku, nicméně na výraznější ofenzivní představení si museli fanoušci počkat. Ázerbájdžánci se postupem času vzchopili, avšak ani oni do finální fáze zpočátku nepronikli.

Zvrat nastal až ve 38. minutě, kdy si o hrudník zpracoval balon Filip Ozobič a následně jej umístil nechytatelně k levé tyčce. Opařená Plzeň musela být ve střehu i v případě dalekonosné rány Richarda. Ta na rozdíl od předešlé situace mezi tři tyče nemířila, a viktoriáni tak po první půli ztráceli na soupeře jednogólové manko.

Hned po pauze se domácí kouč Michal Bílek odhodlal k taktickému střídání, když vyslal na hřiště druhého útočníka Klimenta. Ovšem ke slovu se hlásili opět hosté, kteří zásluhou Kadyho prověřili Jindřicha Staňka.

Na druhé straně domácí přišli s kýženou gólovou odpovědí v 58. minutě. Jásot tribun vyvolal skórující Kopic, jenž si po standardní situaci našel odražený míč a nerozpakoval se ho umístit do odkryté sítě. Hostující gólman totiž vyběhl za centrem daleko z brány a minul jej.

Statistiky zápasu Plzeň - Karabach

Totální euforii vyvolal o čtvrthodinku později Kliment, jehož našel přesnou přihrávkou Jhon Mosquera. Prvně jmenovaný poté překonal brankáře přízemní střelou na přední tyči. Závěr si červenomodří dokázali pohlídat a mohli tak začít oslavovat obrovský úspěch.

Kaňkou na utkání je zranění střelce druhého gólu, Kliment střídal ihned poté, co skóroval.

Plzeň triumfovala v domácí odvetě a slaví historicky čtvrtý postup do základní skupiny Ligy mistrů. Své soupeře pozná ve čtvrtek 25. srpna, kdy od 18:00 proběhne los v Istanbulu. Karabach si naopak musí vystačit s účastí v Evropské lize, své oponenty zjistí o den později.

Livesport hráč utkání: Jan Kopic (Viktoria Plzeň)