Slavia - Panathinaikos 2:0. Dvě červené a skvělý výsledek. Za domácí pálili Schranz a Usor

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Slavia - Panathinaikos 2:0. Dvě červené a skvělý výsledek. Za domácí pálili Schranz a Usor

Aktualizováno
Slavia - Panathinaikos 2:0. Dvě červené a skvělý výsledek. Za domácí pálili Schranz a Usor
Slavia - Panathinaikos 2:0. Dvě červené a skvělý výsledek. Za domácí pálili Schranz a UsorProfimedia
Fotbalisté Slavie v prvním utkání 3. předkola Evropské konferenční ligy dokázali v Edenu porazit Panathinaikos 2:0. Sešívaní na konci prvního poločasu brankou Ivana Schranze (28) v nastaveném čase rychle zužitkovali vyloučení soupeře. Po změně stran sice viděl červenou kartu také stoper Eduardo Santos (24), přesto domácí zásluhou Mosese Usora (20) přidali druhý gól.

Úvod bohatý na souboje a hlasité chorály slávistických příznivců po chvíli doplnil i útok sešívaných, který po pravé straně zakládal David Douděra. Kromě několika nebezpečných centrů ovšem fanoušci nebyli svědky žádné velké šance.

Bojovnost vysoce postaveného Douděry pak vyústila ve střelu Schranze, o pořádný rozruch se ale postaral až Sebastian Palacios, jenž si simulací vysloužil druhou žlutou kartu a oslabil tým z Atén. Závěrečný tlak Pražanů mohl zužitkovat prudkou střelou Ondřej Lingr, místo něj však gólem do kabiny rozjásal už tak živé ochozy Schranz, který svou urputností dotlačil míč do brány po zmatku z rohového kopu.

V 52. minutě však zdramatizoval utkání Eduardo Santos, který byl vyloučen po faulu z pozice posledního bránícího hráče a vyrovnal tak síly na hřišti. Více volného prostoru ale domácím vyhovovalo, neboť se v 56. minutě prezentovali pohlednou kombinační akcí, na jejímž konci byl do tyče zakončující Ewerton.

Na dorážku pak byl připravený Usor a navýšil vedení slávistů. O pár minut později mohl vývoj utkání oživit první brankou Trojlístků Georgios Vagiannidis, jeho pokus ale jen těsně minul levou tyč. Domácí si dokázali závěr utkání pohlídat a dali svým fanouškům důvod slavit.

Slavia ve Fortuna Areně silného soupeře zdolala a přiblížila se postupu do čtvrtého předkola Konferenční ligy. Ten si však musí ještě pojistit v odvetě, která se v Aténách odehraje přesně o týden později.

Livesport hráč utkání: Ivan Schranz (Slavia)

Statistiky zápasu 3. předkola Evropské konferenční ligy Slavia - Panathinaikos