Livesport Daily #207: Zahraniční kouč pro repre? Žádné velké jméno ve hře nebylo, říká Brabec

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Livesport Daily #207: Zahraniční kouč pro repre? Žádné velké jméno ve hře nebylo, říká Brabec
Livesport Daily #207: Zahraniční kouč pro repre? Žádné velké jméno ve hře nebylo, říká Brabec.
Livesport Daily #207: Zahraniční kouč pro repre? Žádné velké jméno ve hře nebylo, říká Brabec.Livesport
Erich Brabec má na kontě tři ligové tituly jako hráč, působil například v Turecku nebo v Rusku, připsal si i dva starty za národní tým. V posledním roce se jeho jméno pojí především s angažmá ve Fotbalové asociaci ČR, kde nejprve vedl úsek ženského fotbalu a od října nastoupil na prestižní post technického ředitele. Jaké je jeho propojení s realizačním týmem reprezentace a co všechno má na Strahově pod křídly, jsme s ním probrali v novém vydání podcastu Livesport Daily.

Reprezentace je minimálně do léta bez manažera, kterým měl být podle prvních předpokladů a plánů legendární Pavel Nedvěd. Brabcovi tak na bedra spadla kromě povinností technického ředitele částečně také agenda u reprezentačního týmu. Po odvolání kouče Jaroslava Šilhavého a jeho asistentů se ale zapojil také do hledání jeho nástupce, které nakonec skončilo angažováním Ivana Haška.

"Já osobně jsem měl na starosti oslovování a výběr portfolia případných zahraničních trenérů pro národní tým. Můžu říct, že někteří trenéři ze zahraničí se nám sami nabídli prostřednictvím svých manažerů, některé jsme si vytipovali sami. Žádné opravdu velké jméno, žádná bomba z ciziny ale ve hře nebyla," říká Erich Brabec.

Livesport Daily #207: Zahraniční kouč pro repre? Žádné velké jméno ve hře nebylo, říká technický ředitel FAČR Erich Brabec.
Livesport

V úterní epizodě podcastu Livesport Daily jsme také řešili:

Rozdělení kompetencí v realizačním týmu české reprezentace.

Ambice a cíle na blížícím se evropském šampionátu.

Inspiraci v zahraničí.

Nový díl Livesport Daily najdete na oblíbených podcastových platformách – Spotify, Apple Podcasts a Google Podcasts.