Livesport Daily #95: Novou hru EA Sports FC 2024 hodnotí komentátor Filip Lejček

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Livesport Daily #95: Novou hru EA Sports FC 2024 hodnotí komentátor Filip Lejček

Livesport Daily #95: Novou hru EA Sports FC 2024 hodnotí komentátor Filip Lejček
Livesport Daily #95: Novou hru EA Sports FC 2024 hodnotí komentátor Filip LejčekProfimedia / Livesport
Fotbal je nejpopulárnějším sportem na světě, a tak není divu, že i jeho počítačová simulace patří mezi nejoblíbenější hry planety. V pátek oficiálně vychází EA Sports FC 2024, tedy další díl ze série, která byla doposud známá jako FIFA. Znamená změna názvu něco pro samotnou hratelnost a je vlastně tahle hra ještě podobná skutečnému fotbalu? I o tom jsme si povídali s esportovým a také fotbalovým komentátorem Filipem Lejčkem.

"Spousta lidí té hře asi pořád bude říkat FIFA, i když už je název jiný. Je to ale pořád velmi podobná hra té, která vyšla před rokem," říká s úsměvem Lejček, který obstarává audiokomentáře fotbalových zápasů pro Livesport, ale zároveň patří mezi nejúspěšnější komentátory hry FIFA na české esportové scéně. "Všechny ostatní licence ve hře zůstaly, zahrajete si tam i Ligu mistrů. Takže mnoho běžných hráčů asi ani nepozná rozdíl."

V posledních letech se virtuální fotbal čím dál víc vzdaluje tomu reálnému. "Řekněme si upřímně, že skutečný fotbal je občas trochu nuda. Neprobíhá v takové rychlosti, nejsou v něm k vidění desítky kliček za zápas. Virtuální fotbal musí vypadat jinak, aby bylo co nejzábavnější ho sledovat. Právě proto ve hře hrají prim rychlostní typy hráčů."

Livesport Daily #95: Je virtuální fotbal ještě podobný tomu skutečnému?
Livesport

Dále jsme v nové epizodě Livesport Daily řešili:

Zda se kupování lepších hráčů ve hře nepodobá návykovému gamblingu.

Jak fungují společné týmy fotbalistů a fotbalistek v režimu Ultimate team.

Jestli má cenu si EA Sports FC 2024 kupovat, pokud vlastníte hru FIFA 23.

Všechny díly Livesport Daily najdete také na oblíbených podcastových platformách – Spotify, Apple Podcasts a Google Podcasts.